Π. Παπαδόπουλος : Να ανακληθεί άμεσα στην τάξη ο κ. Μούσα!

Ο ασκών χρέη αναπληρωτή διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου κ. Μούσα Μιλάντ, προέβη σε μία αυθαίρετη και μονομερή ενέργεια. Συγκεκριμένα με απόφασή του και χωρίς καμία ενημέρωση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας, προχώρησε σε ανακοίνωση ότι από 1-10-2016 οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται για συνταγογράφηση στο Π.Ε.Δ.Υ. – Μ.Υ. Μεσολογγίου, στο ΠΙΚΠΑ και στο Δημοτικό Ιατρείο (ΚΑΠΗ), δηλαδή με δυο λόγια όλες οι συνταγογραφήσεις θα γίνονται εκτός Νοσοκομείου!
Ανεξαρτήτως της πρόθεσης ή των πραγματικών γεγονότων, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και πρέπει να λήξει ΑΜΕΣΑ. Εύλογα τα ερωτηματικά:
– Από πού αντλεί το δικαίωμα αυτό ο κ. Μούσα;
– Αναλογίζεται το κόστος και την ταλαιπωρία δεκάδων συμπολιτών μας σε καθημερινή βάση;
– Πώς μπορεί να γράφει στα τελευταία των υποδημάτων του το Δ.Σ. και την 6η ΥΠΕ;
Ως μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας, καλώ το διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας κ. Δ. Μιχάλη, αλλά και την αρμόδια 6η ΥΠΕ να επαναφέρουν στην τάξη τον κ. Μούσα και να ανακληθεί, χωρίς καθυστέρηση η απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Εάν κάποιοι έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους ως υπηρέτες και συνεχιστές περαιτέρω υπονόμευσης της προβληματικής λειτουργίας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και κάποιοι που δηλώνουμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε. Καλώ τέλος τον Ιατρικό, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου να πάρουν θέση.
Συνημμένα:
1. Η ανακοίνωση του κ. Μούσα Μιλάντ για συνταγογράφηση των ασφαλισμένων σε Π.Ε.Δ.Υ. ΠΙΚΠΑ και Δημοτικό Ιατρείο (ΚΑΠΗ)
2. Το υπ’ αριθ. 39443/26-9-2016 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ από το οποίο προκύπτει ξεκάθαρα ότι όλες οι συνταγογραφήσεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και στους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, θα γίνονται από τους ιατρούς του Νοσοκομείου με οποιαδήποτε μορφή υπηρετούν σ’ αυτό. Τα σχόλια περιττεύουν…

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Π. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου και
Μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας