Η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδοςσυμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Υγεία για όλους»

Όπως είναι γνωστό η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε ), συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία για όλους» της Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και τελεί υπό την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του ΚΕΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των Επιστημονικών Φορέων, ενώ πρόσφατα τέθηκε και υπό την Αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Ήδη μέχρι τώρα στα πλαίσια του προγράμματος, έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δυο πιλοτικές δράσεις, ήτοι :
– Κλινική παιδιατρική εξέταση – εμβολιασμός, 180 περίπου παιδιών προσφύγων από την Συρία, στον καταυλισμό της Μυρσίνης στην Ανδραβίδα της Ηλείας.
– Ιατρική παρέμβαση στην Νέα Μανωλάδα σε αλλοδαπούς εργάτες γης.

Μέσα από αυτές τις δράσεις εξετάσθηκαν 136 άτομα, προερχόμενα κύρια από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, ενώ έγιναν παθολογικοί, λοιμωξιολογικοί, δερματολογικοί και λοιποί ιατρικοί έλεγχοι και αιμοληψίες, σε 84 άτομα. Τα αποτελέσματα αποστάλθηκαν στις αντίστοιχες Εθνικές Υγειονομικές Υπηρεσίες.Στην παρούσα φάση υλοποίησης του Προγράμματος, εκκρεμούσε η διοργάνωση Συνάντησης Εργασίας εκπροσώπων της Τ.Α. με εκπροσώπους τους Προγράμματος στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να αρχίσει και η εφαρμογή του στους αντίστοιχους Δήμους της.

Με αφορμή όμως την υλοποίηση του Εθνικού Συνεδρίου Καρδιολογίας στο Αγρίνιο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και την παρουσία τριών μελών της Επιτροπής (Υπεύθυνων Παρεμβάσεων) του Προγράμματος «Υγεία για όλους» η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο την ιδία ημέρα. Ειδικότερα η συνάντηση εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των Δημοτικών Αρχών της Αιτωλοακαρνανίας και των υπευθύνων του προγράμματος «Υγεία για όλους» θα λάβει χώρα την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 στο Δημαρχείο Αγρινίου, Χαριλάου Τρικούπη 10, 2ο όροφος (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Στα πλαίσια της Συνάντησης Εργασίας, οι εκπρόσωποι της Επιστημονικής Επιτροπής Στήριξης του Προγράμματος κ.κ. Ε. Σωτηροπούλου και Ε. Κούκου, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια αναλυτική παρουσίαση για το σύνολο των δράσεων του. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπροσώπους των Δήμων για τις απαιτούμενες ενέργειες προετοιμασίας και τον συντονισμό των δράσεων του προγράμματος, προκειμένου να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.