Δέσμευση Κουρουμπλή να πιέσει για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια και Άκτιο – Αμβρακία

Πριν συναντηθεί με τους δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρας. Εκεί πέρα από τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και την επαναθεσμοποίηση του “Καλλικράτη” τέθηκαν και τα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής με το ενδιαφέρον να περιστρέφεται στα μεγάλα έργα υποδομών.

Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Ολυμπία και Ιόνια Οδός, ιδίως μετά την εμπλοκή στο θέμα της Πατρών – Πύργου, το «νεκρό» έργο της Αμβρακίας, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ, η έλευση του φυσικού αερίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης. «Δεν είναι δυνατόν, δε νοείται για εμάς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας το Αγρίνιο να μην έχει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο» ανέφερε ο Απ. Κατσιφάρας.

Ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής σχετικά με το “Άκτιο – Αμβρακία” ανέφερε πως θα πάρει πρωτοβουλία για να γίνει μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, σημειώνοντας ότι περισσότερο νομικά προβλήματα υπάρχουν στο έργο και όχι χρηματοδοτικά. Ενώ σχετικά με την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό δεσμεύτηκε να πιέσει προς το Υπουργείο για να προχωρήσει.

Επιπλέον, τέθηκε και το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ανταποδοτικό φόρο στους Δήμους που «ξεδιψούν» μέσω του Εύηνου ποταμού την πρωτεύουσα, κάτι που όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη θα γίνει πράξη με ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο.