Καθησυχαστικές δηλώσεις για το παλιό νοσοκομείο και τη φιλοξενία προσφύγων

Η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου για τη φιλοξενία προσφύγων έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες ανησυχία και αντιδράσεις. Η 6ηΥΠΕ μπορεί να συμπεριέλαβε στην απάντησή της προς το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής το παλιό νοσοκομείο στους διαθέσιμους χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων, ωστόσο φαντάζει απίθανο πλέον ένα τέτοιο ενδεχόμενο να γίνει πραγματικότητα.

Ο Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ στο περιθώριο του Καρδιολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Αγρίνιο, εμφανίστηκε καθυσηχαστικός και δήλωσε πως το συγκεκριμένο θέμα αφορά το δήμο Αγρινίου και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τόνισε όμως ότι όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη στο προσφυγικό και πως δεν θα εξαιρεθεί καμία περιοχή της χώρας, γιατί όπως ανέφερε πρέπει να υπάρξει μια ισοκατανομή των προσφύγων, ώστε να αμβλυνθούν τα όποια προβλήματα.

Σε ανάλογο τόνο εμφανίστηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ στο περιθώριο του Καρδιολογικού Συνεδρίου. “Οποιαδήποτε κίνηση στο προσφυγικό γίνεται μετά από διαβούλευση και σε αυτή θα συμμετέχουν οι τοπικοί φορείς και οι δήμοι. Οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να λαμβάνει υπόψην τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, αλλά και την ασφάλεια των προσφύγων και των πολιτών” ανέφερε η Μ. Τριανταφύλλου και αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου για τη φιλοξενία προσφύγων λέγοντας ότι “δεν υπάρχει θέμα από τη στιγμή που δεν έχει γίνει διαβούλευση”.