Με μεγάλη συμμετοχή επιστημόνων και πολιτών το Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο

Με μεγάλη συμμετοχή επιστημόνων αλλά και πολιτών ξεκίνησε σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Τη πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Συνεδρίου στο Αγρίνιο αλλά και το συντονισμό του Επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου έχει ο Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ) ο Αιτωλοακαρνάνας Κωνσταντίνος Τσιούφης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας πραγματοποίησε δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες.

P9301891Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου πραγματοποίηθηκε σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Παπαστράτειου παρουσία μάλιστα του Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους χαιρετισμούς τους τόσο ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Τσιούφης, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, απένειμαν στο Αγρίνιο το “πρώτο βραβείο” από άποψη συμμετοχή, ενώ εκφράστηκαν με θετικά λόγια για το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής. Υπογράμμισαν δε την ανάγκη να στελεχωθούν οι καρδιολογικές κλινικές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι από τη στιγμή μάλιστα που το Αγρίνιο διαθέτει ένα καινούργιο και σύγχρονο από άποψη εγκαταστάσεων νοσοκομείο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι διακεκριμένοι Καρδιολόγοι, από τα πιο γνωστά ονόματα της Καρδιολογίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Αν. Καθηγητής και Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Τσιούφης, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, ο τέως Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Καλλικάζαρος και οι Καθηγητές κ. Κρεμαστινός, Στεφανάδης, Τούσουλης και Μανώλης συμμετέχουν στο συνέδριο για να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων.