Σύσκεψη με Κουρουμπλή οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδος – Πιέσεις για το προσφυγικό

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ.ΔΕ) στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ υπό την προεδρία του προέδρου της, Δημάρχου Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου και με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Παπαναστασίου καλωσόρισε τον υπουργό και στην εισήγησή του έθεσε τα ζητήματα που ταλανίζουν την Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο θεσμός είχε αποδυναμωθεί, έχει απωλέσει αρμοδιότητα κι έχει χάσει τον ρόλο του.

Αντικείμενο της συνεδρίασης οι τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και θέματα που αφορούν τα αναπτυξιακά ζητήμα της περιοχής, καθώς επίσης και το προσφυγικό. Επ΄ αυτού ο Π. Κουρουμπλής επαναλαμβάνει τη δήλωσή του πως δεν θα εξαιρεθεί καμία περιοχή της χώρας και πως πρέπει όλοι να αναλάβουν κάποιο βάρος που μέχρι τώρα έχουν επωμιστεί τα νησιά κυρίως και η Βόρεια Ελλάδα, ωστέ να υπάρχει μια ισοκατανομή προσφύγων και να αμβληυνθούν τα όποια προβλήματα. Ο Π. Κουρουμπλής σχετικά την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένοι χώροι στην περιοχή, όπως το παλιό νοσοκομείο του Αγρινίου, έδειξε να πετάει το μπαλάκι στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής αφ΄ενός και στους δημάρχους, που όπως είπε πρέπει να κάνουν προτάσεις για τη φιλοξενία προσφύγων. Ειδικότερα για την περίπτωση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου εμφανίστηκε να μην ζητά ο ίδιος τη χρησιμοποίησή του για φιλοξενία προσφύγων, πρόσθεσε όμως πως δεν βλέπει να υπάρχει κάποια σχέδιο για την αξιοποίησή του.