«Τριστάνος και Ιζόλδη» της MetropolitanOpera στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10/2016 ΣΤΙΣ 19:00
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για έκτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της MetropolitanOpera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met:Livein HD”, καλωσορίζει δυναμικά την νέα σεζόν 2016-17το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, στις 19:00 με την παράσταση «Τριστάνος και Ιζόλδη»,του Wagner, η οποία αποτελεί την επετειακή 100η παράσταση που μεταδίδεται στο πρόγραμμα.

Το «Τριστάνος και Ιζόλδη» είναι μια νέα παραγωγή της Met, την οποία διευθύνει ο κορυφαίος μαέστρος Sir Simon Rattle στις πρώτες του εμφανίσεις στη Met μετά το ντεμπούτο του το 2010. Η σκηνοθεσία είναι του Mariusz Trelinski(ο οποίος το 2015 σκηνοθέτησε τη διπλή παράσταση της Met, Γιολάντα / Το Κάστρο του Κυανοπώγωνα), ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η Ninna Stemme – η κορυφαία «Ιζόλδη» του κόσμου. Η Nina Stemme πραγματοποιεί το δικό της ντεμπούτο στη Met ως Ιζόλδη –έναν ρόλο που μέχρι τώρα έχει ερμηνεύσει με κορυφαίους θιάσους παγκοσμίως. Ο Τριστάνος της είναι ο Αυστραλός Stuart Skelton, που ερμήνευσε τον Ζίγκμουντ στον Κύκλο του Δαχτυλιδιού της Met το 2013. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Ekaterina Gubanova ως Μπρανγκένε και τον Evgeny Nikitin ως Κούρβεναλ (και οι δύο κάνουν το ντεμπούτο τους στη Met), με τον René Pape ως Βασιλιά Μάρκε, έναν ρόλο που ερμήνευσε εξαιρετικά σε τρεις προηγούμενες σεζόν της Met. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Met με το Festival HallBaden-Baden, το Teatr Wielki – της Εθνικής Όπερας Πολωνίας και το Εθνικό Κέντρο Θεατρικής Τέχνης της Κίνας (NCPA).

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Με μεγάλη χαρά το δίκτυο συνεργαζόμενων αιθουσών του ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα υποδέχεται 2 νέες αίθουσες, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου.

Οι αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση «Τριστάνος και Ιζόλδη»,είναι οι παρακάτω:
1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
3. Πειραιάς: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
4. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
5. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
6. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς
7. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
8. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
9. Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
10. Κύπρος – Λεμεσός: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
11. Κύπρος-Λευκωσία: Κ-CINEPLEX Cinemas
12. Κύπρος – Πάφος: Κ-CINEPLEX Cinemas
13. Κύπρος – Λάρνακα: Κ-CINEPLEX Cinemas

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet,από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος. Φέτος τις προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζει και η Τράπεζα Πειραιώς.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε τοwww.metingreece.com.

Διάρκεια της παράστασης: (4 ώρες και 50 λεπτά με 2 διαλείμματα )
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ. Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης το ( Σάββατο, 8-10-2016) από τις
11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ & 17.30.μ.μ. – 19.00 μ.μ.
Τηλ.Ταμείου:26410 -56135