Ο Πρόεδρας

Τι μας απέδειξε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι η προεδράρα είναι εδώ και δεν χαμπαριάζει κανένα. Ούτε την βάση του κόμματος, ούτε τίποτα. Είπαμε είναι Πρόεδρας και το δείχνει…

Μπάχαλο πήγε να γίνει λοιπόν αλλά ο presidento έδειξε ποιος κάνει κουμάντο κι όλα λύθηκαν. Οι στασιαστές κρύφτηκαν στα λαγούμια τους, αφού φοβήθηκαν την λάμψη (αλλά και την τιμωρία) του μεγάλου Ηγέτη.

Η διαφωνία λοιπόν των ποταπών (σύνεδρων) με τον τρισμέγιστο ήταν μια τροποποίηση του καταστατικού σχετικά με την ποσόστωση των κυβερνητικών στελεχών στη νέα Κεντρική Επιτροπή.Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν τρεις : για 201 (όσους είναι και σήμερα), 151 και 101 μέλη. Η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν 151 μέλη με ποσόστωση 25% για τα κυβερνητικά στελέχη. Το 1/4 δηλαδή της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπουργοί και αμειβόμενοι σε κυβερνητικές θέσεις και οργανισμούς.

Η πλευρά των “53+” απάντησε πως δεδομένης της ποσόστωσης η μείωση του αριθμού των μελών της ΚΕ θα παραγκωνίσει τα κομματικά στελέχη υπέρ των κυβερνητικών. Το συνέδριο αρχικά απέρριψε την εισήγηση της πλειοψηφίας, αποφασίζοντας στο περίφημο 25% να περιλαμβάνονται και οι βουλευτές ώστε να μείνουν περισσότερες θέσεις για τα κομματικά στελέχη.

Ο Αλέξης όμως που θέλει να κάνει το απόλυτο κουμάντο δεν το δέχτηκε αυτό και ζήτησε στο 25% να μην υπάρχουν βουλευτές αλλά μόνο κυβερνητικά στελέχη. Ζήτησε λοιπόν να γίνει ξανά η συζήτηση from the beggining και η πρόταση να μπει και πάλι σε ψηφοφορία. Στη συζήτηση παρενέβη ο Δημήτρης Βίτσας προσπαθώντας να ακυρώσει την απόφαση με την πρόφαση πως το συνέδριο δεν είναι καταστατικό άρα η σχετική ψηφοφορία δεν έχει καμία αξία και είναι ως μη γενόμενη (αλλά που να ασχολούμαστε με αυτά, τυπικότητες). Ο Αλέξης Τσίπρας όμως δεν συμβιβάστηκε ούτε με αυτό, επανήλθε στο βήμα και ζήτησε η ψηφοφορία να γίνει ξανά γιατί “ένα λάθος δε διορθώνεται με άλλο λάθος” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για να μην τα πολυλογούμε, η θέση του Αλέξη πέρασε, γιατί ήταν “σωστή” και τα μικρά παιδάκια (οι σύνεδροι) δεν το κατάλαβαν κι έτσι ο Πρόεδρας τους συνέτισε και τους έβαλε στο σωστό το δρόμο.

Ύστερα όλοι μαζί πήγαν στην Καστέλλα κι απόλαυσαν τσιπούρες και άλλα θαλασσινά εδέσματα…

* Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ σαν γνήσιο αριστερό κίνημα έχει λαϊκή βάση και δεν είναι προσωποκεντρικό , ούτε προεδροκεντρικό…

Γ.Κ.