Φάουλ Φωτάκη σε Παπανικολάου

Πρεμιέρα στα καθήκοντά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος ο Βασίλης Φωτάκης. Κάθε αρχή και δύσκολη λέει η παροιμία, αλλά η χθεσινή συνεδρίαση κύλησε αρκετά ομαλά, ιδίως σε σύγκριση με τις συνεδριάσεις των προηγούμενων μηνών. Ίσως σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης οι τόνοι ανέβηκαν μεν, αλλά όχι σε βαθμό που να δημιουργήσουν δυσλειτουργίες και να χαλάσουν την εικόνα της συνεδρίασης.

Λογικό και ανθρώπινο είναι φυσικά ο νέος πρόεδρος του συμβουλίου στο ντεμπούτο του να ήταν πιθανόν και λίγο αγχωμένος. Στη διαχείριση που έκανε ήταν πολύ καλός, δεν κατάφερε όμως να αποφύγει ένα σημαντικό λάθος. Ενώ άφησε τον Π. Μοσχολιό να θίξει -έστω και ακροθιγώς- το θέμα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, ενώ άφησε τον δήμαρχο να παρέμβει για να απαντήσει στον Π. Μοσχολιό για το συγκεκριμένο θέμα, δεν αφήσε τον Τίμο Παπανικολάου να αναφερθεί στο θέμα και τον διέκοψε με άγαρμπο τρόπο για να του πει ότι είναι εκτός θέματος (του ισολογισμού). Μάλιστα στη ένταση που δημιουργήθηκε, όταν ο Τίμος Παπανικολάου δικαιολογημένα απόρησε με τη διακοπή, έκανε το λάθος από τη θέση του προεδρείου να επιτεθεί στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγορώντας τον λαϊκισμό. Άραγε όταν ο Γ. Παπαναστασίου εξηγούσε πως συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές και πως η ΚΕΔΕ ζητάει παράταση του καθεστώτος των κοινωνικών δομών, λαΐκιζε…;;; Και αφού έγινε ό,τι έγινε με τον Τ. Παπανικολάου στη συνέχεια άφησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των κοινωνικών δομών να αναφερθεί στο θέμα…

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να υπάρχει μια σχετική ανοχή από το προεδρείο, αρκεί αυτή να είναι προς όλες τις πλευρές. Και είναι απορίας άξια η στάση αυτή απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση, που μπορεί ενδεχομένως ο καθένας να διαφωνεί ή και συμφωνεί σε πολλά μαζί της, αν μη τι άλλο όμως, οι σύμβουλοί της δεν έχουν δημιουργήσει εντάσεις και περιορίζονται σε αμιγώς πολιτικές τοποθετήσεις και όχι σε σόου… Τα σόου, που έλεγε κι ο δήμαρχος, θα πρέπει να “πατάξει” ο Β. Φωτάκης.

Δ.Π