Η Δημοκρατία πάνω απ όλα

«Ζούμε μέρες που ευτελίζουν τους θεσμούς και προσβάλουν την δημοκρατία» είπε ο Κουμουτσάκος και μίλησε για «σκοτεινές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, που κάποιες φέρουν τα χαρακτηριστικά παρακράτους» με αφορμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.

Πράγματι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι πολύ σύνθετο. Αλλά η πώρωση των αντιπολιτευόμενων, που υπερασπίζονται τα κανάλια που είναι για κλείσιμο προκαλεί εντύπωση.

Και σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό ότι δεν νομίζω να κόπτονται για τις 2000 οικογένειες που πετάγονται στον δρόμο. Ούτε καν. Όπως δεν σπατάλησαν ούτε ένα δάκρυ, όταν έκλεισαν την ΕΡΤ. Αλλά έχουν τρελαθεί επειδή οι επιχειρηματίες που τους έδιναν ψωμί τόσα χρόνια θα σταματήσουν να τους τροφοδοτούν. Αυτός είναι ο ένας κι ο μοναδικός λόγος. Τώρα τα υπόλοιπα περί Δημοκρατίας είναι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Από την άλλη σίγουρα το τοπίο δεν φαίνεται να γίνεται πιο διάφανο και καθαρό, με τους νέους καναλάρχες όπως… ο Μαρινάκης. Εξ άλλου κι αυτοί επιχειρηματίες είναι, κι αυτοί θα δώσουν ένα κομμάτι ψωμί στους νέους. Το σύστημα δεν νικιέται, ούτε αλλάζει. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει. Απλά τώρα αλλάζουν τα αφεντικά κι οι υποτακτικοί τους. Μέχρι να βγουν οι επόμενοι να τα αλλάξουν πάλι. Ρε λες για αυτό να έχουν λυσσάξει για εκλογές;

Γ.Κ.