Το κλειστό της Αερογέφυρας στο… photo-finish [pics]

Ένα μικρό μέρος του παρκέ απομένειΟλοκληρώνεται μετά από 18 χρόνια περίπου η “Οδύσσεια” για το Κλειστό Γήπεδο της Αερογέφυρας, αφού οι εργασίες κατασκευής έχουν μπει στο τελικό στάδιο και αναμένεται έως το τέλος του 2016 (το αργότερο) να ολοκληρωθούν.

Σήμερα, οι εναπομείνασες εργασίες είναι μόνο η ολοκλήρωση της τοποθέτησης του παρκέ (απομένει ένα μικρό μέρος), η τοποθέτηση του ηλεκτρονικού πίνακα και των μπασκετών (τοίχου), η τελική διαμόρφωση των αποδυτηρίων και ο περιβάλλον χώρος του γηπέδου (έχει ήδη ξεκινήσει η διαμόρφωσή του). Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που αφορούν την κύρια κατασκευή, την εξέδρα, τα μηχανολογικά – ηλεκτρολογικά και η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Αν στο… photo-finish δεν προεκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα εκείνο που θα απομένει θα είναι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που κατασκευάζει το έργο για το κλείσιμο της εργολαβίας και η απόδοσή του στο δήμο Αγρινίου, έτσι ώστε στις αρχές του 2017 (κατά προσέγγιση) το γήπεδο να ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Ο περιβάλλον χώρος ήδη διαμορώνεταιN.Γκρίζης: Πιέζουμε για να αποδοθεί στα σωματεία από την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά
O αρμόδιος Αγρινίου Νίκος Γκρίζης μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr επιβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των εργασιών του κλειστού της Αερογέφυρας. “Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ικανοποιημένοι που προχωρά το έργο και πιέζουμε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αν είναι δυνατόν, να μειωθούν κι άλλο οι χρόνοι. Ευχόμαστε οι χρόνοι να είναι οι μικρότεροι δυνατοί, ώστε να παραδοθεί το έργο και να μας αποδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να αποδώσουμε με τη σειρά μας μια νέα υποδομή στα σωματεία της πόλης” είπε ο Ν. Γκρίζης. Και πρόσθεσε πως στόχος είναι το κλειστό της Αερογέφυρας να αξιοποιηθεί από την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά. M2700012“Όλοι ξέρουμε το “συνωστισμό” που επικρατεί στο Κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου και πόσο πιεστικά βγαίνει το πρόγραμμα των προπονήσεων για τις ομάδες, γι’αυτό και μας ενδιαφέρει το νέο γήπεδο να αξιοποιηθεί από την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά, στις αρχές του 2017. Για το λόγο αυτό πιέζουμε, όσο είναι δυνατόν, τα πράγματα…” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Γκρίζης.

Υπενθυμίζεται πως το κλειστό της Αερογέγυρας ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και είχε «παγώσει» για 14 (!) σχεδόν χρόνια. Από το 2012 επανεκκίνησε η κατασκευή του, αν και κατά διαστήματα υπήρχαν περίοδοι παύσης εργασιών λόγω της υποχρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

PA202320