Πλημμύρισε το Μεσολόγγι – Aνησυχία για τη στάθμη της Λυσιμαχίας

Πλήθος προβλημάτων δημιούργησε η νεροποντή που έπληξε τα ξημερώματα το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή. Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν αφού το αντλιοστάσιο απορροής όμβριων έχει υποστεί βλάβη εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και έτσι βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

ΠλημμυραΤι λέει η ΔΕΥΑΜ για τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι
Η ένταση και η διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή μας, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, έχουν ως αποτέλεσμα τον πλημμυρισμό δρόμων και οικιών, ιδιαίτερα στην πόλη του Μεσολογγίου.Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο λόγω των διακοπών ρεύματος και της μη ομαλής λειτουργίας των αντλιοστασίων αποχέτευσης. Η ΔΕΥΑΜ κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ομαλή λειτουργία των ηλεκτρομηχανολικών εγκαταστάσεων και την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων.

Υπερχείλισε η Λυσιμαχεία
Επίσης προβλήματα έχει δημιουργήσει η άνοδος στη στάθμη της Λυσιμαχίας με αποτέλεσμα οι περιοχές Δοκιμίου, Καλυβίων και Αγγελοκαστρου πλήττονται από την υπερχείλιση της λίμνης, από τη στιγμή που οι αρδευτικές διώρυγες παρέμειναν κλειστές. Ωστόσο η διοχέτευση νερού προς στη Σταμνά δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα εκεί.