Ημερίδα του Δήμου Αγρινίου για την «Αξιοποίηση οικογενειακών εκμεταλλεύσεων» στην Σκουτερά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Σκουτερά, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση οικογενειακών εκμεταλλεύσεων». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκουτεράς, στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που οργανώνει το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, με Θέμα: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».
Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γ. Μελιάδης, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την συμμετοχή τους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «ως αρμόδιοι φορείς είμαστε κοντά στον αγρότη επιδιώκοντας να προσεγγίσουμε τις καλλιέργειες της περιοχής μας και να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Παρά την δυσμενή συγκυρία είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι και εκτιμούμε ότι με συνέργειες και καλή διάθεση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την οποία, είμαι σίγουρος, για την θετική της έκβαση».
Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου, παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευθύμιος Γρίβας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκουτεράς κ. Ευάγγελος Γρίβας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστανούλας κ. Ι. Κουτσογούλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιτομένων κ. Α. Μαγγίνας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σπ. Αντωνοπούλου καθώς και γεωτεχνικοί, παραγωγοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η πρόεδρος του συλλόγου Σκουτεράς αφού ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους επισήμανε την σημασία της ενημέρωσης των απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Αγρινίου σε θέματα που τους αφορούν άμεσα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης της γεωργίας, κτηνοτροφίας, μελισσοκομίας και οικοτεχνίας καθώς και ζητήματα ισορροπημένης διατροφής και εισηγήθηκαν η κ. Βασιλική Χατζηαγάπη, Γεωπόνος του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, η κ. Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Βαγγέλης Γατσέλης του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπ.Α.Α.Τ., η κ. Άννα Παπαθανασίου Επόπτρια του Κέντρου Μελισσοκομίας Ηπείρου και Αιτ/νιας, η κ. Λουκία Σκύλου Τεχνολόγος Γεωπόνος του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και ο κ. Γιάννος Φαρμάκης, Κτηνίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου.