Στο πλευρό του Μεσολογγίου ο δήμαρχος Πατρέων

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο. Ο δήμαρχος, αφού ενημερώθηκε για τις ζημιές από τη νεροποντή και τις πλημμύρες και την κατάσταση των πληγέντων, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους δημότες του Μεσολογγίου και την πρόθεση του Δήμου Πατρέων να συνδράμει στις ανάγκες του γειτονικού Δήμου.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Πατρέων μεταξύ άλλων σχολιάζεται πως “αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες της παντελούς απουσίας των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτά τα έργα δεν είναι στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων, δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι επιλέξιμα στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, ΕΣΠΑ κ.λπ”.

“Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίζει να διεκδικεί την κατασκευή έργων (αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής) προστασίας, γιατί αποτελούν έργα ζωτικής σημασίας και αφορούν τις συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης, την προστασία ζωής και περιουσίας του λαού” τονίζεται από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.