Εκδήλωση στη Βουλή με τη χορωδία του «Παναγία Ελεούσα»

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων με εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δημήτριος Ζάζας, από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Σιαμπάνης.

Αμέσως μετά, η χορωδία του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα», για νέους με νοητική υστέρηση και σύνοδες αναπηρίες, από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ερμήνευσε δύο τραγούδια από το “Άξιον Εστί” του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και δύο τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και του συνθέτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής κ.κ. Απόστολος Κακλαμάνης, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, Δημήτριος Σιούφας και Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης, βουλευτές και πολλοί εργαζόμενοι στη Βουλή των Ελλήνων.