Καθυστερεί η μεταστέγαση του ΕΠΑΛ Κατοχής επειδή δεν συνδέουν το ρεύμα

Η καθυστέρηση της μεταστέγασης του ΕΠΑ.Λ Κατοχής στις νέες κτηριακές υποδομές είναι πολύμηνη. Εκκρεμούν τεχνικές εργασίες, όπως η σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ, η ανακατασκευή των οδοστρωμάτων πέριξ του σχολείου, η επισκευή των μαθητικών τουαλετών και η κατασκευή κυλικείου. Βρισκόμαστε όμως στην αρχή της σχολικής χρονιάς και η μεταστέγαση θα ήταν σώφρον να ολοκληρωθεί άμεσα.

Το ΕΠΑ.Λ Κατοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου είναι έτοιμο να μετεγκατασταθεί στις νέες προκατασκευασμένες αίθουσες, που υπάρχουν ήδη. Το έργο συμβασιοποιήθηκε στις 19/06/2014 και ολοκληρώθηκε στις 18/12/2014. Στη συνέχεια, κατόπιν της από 22/04/2015 πρόσκλησης, προς το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, να παραλάβει διοικητικά το έργο, στις 06/05/2015, συντάχθηκε και υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο Διοικητικής Παραλαβής. Στο Πρωτόκολλο, αναφέρεται ότι αποτελούν υποχρέωση του Δήμου, οι συνδέσεις των κτηριακών υποδομών με τα Δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (Ο.Κ.Ω) , όπως αυτό απορρέει από το άρθρο 2 παράγραφο 2.1. της Προγραμματικής Συμβάσεως, μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου , Γιώργος Βαρεμένος καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α΄ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για την καθυστέρηση της σύνδεσης της σχολικής μονάδας με το δίκτυο της Δ.Ε.Η. και την εκκρεμότητα και άλλων τεχνικών εργασιών.