«Ο Δoν Κιχώτης» του Θερβάντες στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, πιστό στον παιδαγωγικό του ρόλο και στην πολιτιστική πορεία του, συνεχίζει με παραστάσεις για το κοινό την Παιδική- Νεανική Σκηνή με το κλασσικό έργο «Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, από τις 13 Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11.00.π.μ.

Ο «Δον Κιχώτης» είναι το έργο ενός από τους σπουδαιότερους πεζογράφους όλων των εποχών ,του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα , που κυκλοφόρησε το 1605 και μεταφράστηκε σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Τη σκηνοθεσία – διασκευή υπογράφει η καταξιωμένη ηθοποιός-σκηνοθέτιδα, Αγρινιώτισσα, Κάτια Ζαρκάδα. Το πρόγραμμα των οργανωμένων πρωινών παραστάσεων για τους μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου με μία ή δύο παραστάσεις ημερησίως, ανάλογα και με τις υποχρεώσεις του προγράμματος του θεάτρου.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:
Ο Δον Κιχώτης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το έργο ενός από τους σπουδαιότερους πεζογράφους όλων των εποχών, του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, που κυκλοφόρησε το 1605 και μεταφράστηκε σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Ένα έργο που εξακολουθεί να μας συγκινεί.
Οι δύο χαρακτηριστικοί ήρωες του έργου, ο ονειροπόλος Δον Κιχώτης και ο καλοκάγαθος ΣάντσοΠάντσα , είναι ένα αταίριαστο και όμως αχώριστο δίδυμο. Οι αντιθέσεις των ηρώων, η εξωτερική τους εμφάνισή και οι απίθανες γκάφες που διαδραματίζονται αναδεικνύουν μια φαρσοκωμωδία χωρίς προηγούμενο. Ας φορέσουμε λοιπόν τη σκουριασμένη πανοπλία του Δον Κιχώτη, ας σκαρφαλώσουμε στο γαϊδουράκι του Σάντσο, ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα με βλέμμα καθαρό και ας ξεκινήσουμε το ταξίδι…
Κάτια Ζαρκάδα

Συντελεστές:
Διασκευή για το θέατρο / Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
Σκηνικό: Νίκος Βελτσίστας
Κοστούμια : Ίνα Καραγεώργου
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Μουσική: Γιώργος Αθανασόπουλος
Στοίχοι τραγουδιών-βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Τριανταφύλλου

Παίζουν:
Γκίκας Γιώργος
Καρτέρης Χρήστος
Μαρούση Γιούλη
Πετρόπουλος Σίμος
Μουσικός : Αθανασόπουλος Γιώργος

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11.00.π.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 6 € κανονικό και 4€ παιδικό-μαθητικό.