Τραμπάλες

Δυσάρεστα νέα μας έρχονται από Αμέρικα μεριά, αφού ο Ντόναλντ ο Πρόεδρος σκέφτεται να τοποθετήσει τον απόστρατο στρατηγό Μάικλ Φλιν στη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα ξεκινάει από τις θέσεις που έχει ο Φλιν όσον αφορά την Τουρκία και τον Σουλτάνο της. «Πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα καθώς και πηγή σταθερότητας στην περιοχή…Πρέπει να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική και να αναγνωρίσουμε ότι η Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε τον κόσμο από την οπτική της Τουρκίας»

Αναφερόμενος στο αίτημα της Αγκύρας προς τις ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν ο Μάικλ Φλιν τάσσεται υπέρ αυτής.

«Τι θα είχαμε κάνει εμείς εάν αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου ακούγαμε στις ειδήσεις ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζει σε μια ωραία βίλα σε κάποιο θέρετρο της Τουρκίας ενώ παράλληλα διοικεί 160 σχολές που χρηματοδοτούνται από τους Τούρκους φορολογούμενους;» γράφει ο Φλιν.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω μάλλον οι Αμερικάνοι δεν θα είναι τόσο φίλοι μας και ο Σουλτάνος Ερτογάν θα αυξάνει την δύναμή του για να συνεχίσει τα αίσχη εντός και εκτός Τουρκίας…

Γ.Κ.