Η συζητήση στη Βουλή για τη “Μαρίνα Μεσολογγίου”- Τριανταφύλλου: Xωρίς δεσμεύσεις το Υπουργείο [vid]

Tην Πέμπτη 1/12/2016 συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου σχετικά με την πορεία και ολοκλήρωση του έργου της “Μαρίνας Μεσολογγίου”.

H βουλευτής αναφέρθηκε στο χρονίζον πρόβλημα, στις δύο διαδοχικές συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί και οι ερωτήσεις της αφορούσαν κυρίως δύο ζητήματα:
1. Κατά πόσο όλη η προηγούμενη διαδικασία υπήρξε σύννομη (δηλαδή κατά πόσο είναι σύννομη η υπογραφή της δεύτερης σύμβασης, του 2013 με εταιρεία αυτοδικαίως έκπτωτη).
2. Ποιες ασφαλιστικές δικλείδες ποια εχέγγυα υπάρχουν (λαμβάνοντας υπόψη το “βεβαρημένο” παρελθόν της εν λόγω εταιρείας), ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους, απρόσκοπτα το έργο για τη “Μαρίνα Μεσολογγίου”.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν ούτε σαφείς απαντήσεις ούτε δεσμεύσεις, από την πλευρά του Υπουργείου, για την ολοκλήρωση του έργου.

Τριανταφύλλου ΜαρίαΜετά την ολοκλήρωση της επίκαιρης ερώτησης η κα. Τριανταφύλλου δήλωσε:
“Μετά από επτά χρόνια το έργο της “Μαρίνας Μεσολογγίου” δεν έχει ολοκληρωθεί, και το χειρότερο είναι, ότι δεν έχουν αναζητηθεί ή αποδοθεί ευθύνες για αυτό. Υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις για την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου, ωστόσο, τι ήταν αυτό που εμπόδισε την αποπεράτωση του;
– Η ελληνική γραφειοκρατία, που χρονοτριβούσε τις χωροθετήσεις;
– Η διαμάχη μεταξύ των δύο μετόχων;
– Η αβελτηρία του Λιμενικού Ταμείου;
– Οι αντιπαραθέσεις προσώπων ή σωματείων της πόλης;
Οι συμβάσεις αυτού του είδους είναι έτσι και αλλιώς ανισοβαρείς ως προς το δημόσιο συμφέρον και τις αναπτυξιακές προοπτικές. Αν σ’ αυτό προστεθούν τα ενδο-σκάνδαλα, η κακοδιαχείριση, η φοροδιαφυγή και εντέλει η διαπλοκή, δεν είναι δύσκολο, να διαγνωσθεί, γιατί ένα ελπιδοφόρο έργο καταλήγει παρασιτικό. Κατά την άποψή μου το Υπουργείου Τουρισμού θα έπρεπε να έχει θέσει την εταιρεία προ των ευθυνών της. Το ίδιο και το Λιμενικό Ταμείο.Θα έπρεπε να δώσει σαφή απάντηση για το νόμιμο των διαδικασιών. Θα έπρεπε να αναζητήσει τις ευθύνες των καθυστερήσεων.Και κυρίως, θα έπρεπε και θα πρέπει, να δεσμευτεί ότι το έργο θα γίνει. Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται”.