Ο Κουτσούμπας από το Αγρίνιο για τις “συνακροάσεις” : Απαιτούμε σε βάθος διερεύνηση

Με θέρμη υποδέχθηκαν χθες τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ στο Αγρίνιο τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος ήταν ο ομιλητής της εκδήλωσης που οργάνωσε η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εmileon ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δίνοντας έμφαση στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά. “Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία έχει ως βασικό θέμα τα Εργασιακά, σε κάθε περίπτωση θα μονιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα με νέα επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα” ανέφερε και πρόσθεσε : “Ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι θα καταργήσει με νόμο τα δουλεμπορικά γραφεία, τώρα έρχεται με νόμο και τα κατοχυρώνει, τα νομιμοποιεί, τα απελευθερώνει και τα γιγαντώνει. Ρίχνει στα νύχια των δουλεμπόρων, των δουλεμπορικών γραφείων, ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι στη διαπραγμάτευση δίνει τη μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις”.

kkeΑκόμη ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη γειτονιά μας, στην ευρύτερη περιοχή. “Δυναμώνει η τούρκικη προκλητικότητα και επιθετικότητα. Αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα.Η τούρκικη κυβέρνηση μιλά, όχι μόνο για κάποιες γκρίζες ζώνες, αλλά ωμά δηλώνει ότι αμφισβητεί 18 νησιά του Αιγαίου, ανάμεσά τους και αρκετά κατοικημένα από ελληνικούς πληθυσμούς εδώ και αιώνες. Αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, που έχει καθορίσει τα σύνορα των χωρών μας εδώ και ένα αιώνα” είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι “ο λαός μας πρέπει να παλέψει για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, άλλων ιμπεριαλιστικών μπλοκ, που με την οξύτητα των ανταγωνισμών τους, βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς”.

Τέλος ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκ νέου στις πρόσφατες καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές στα πολιτικά κόμματα. “Θέλουμε να καταγγείλουμε και από τη σημερινή εκδήλωση το φαινόμενο των συνακροάσεων και υποκλοπών που παραβιάζουν το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων. Απαιτούμε τη σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών που κάναμε. Προειδοποιούμε: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί” είπε χαρακτηριστικά προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει να μην υπάρξουν απαντήσεις και το θέμα να ξεχαστεί.