Συμμετοχή: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να μας ψηφίσετε στις εκλογές της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

Η Συμμετοχή είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, στον απόηχο του καλοκαιριού των διαθεσιμοτήτων. Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από εκείνο το καλοκαίρι καταλάβαμε πολύ καλά, ότι το υπάρχον κομματικοκρατούμενο συνδικαλιστικό κατεστημένο, έχει συντελέσει στον μέγιστο βαθμό στην υποβάθμιση της καθημερινότητας μας και της παιδείας γενικότερα. Η συνδικαλιστική δράση, έχει αποκτήσει αρνητική χροιά ακόμη και σαν όρος και έχει καταλήξει να είναι το μακρύ χέρι κομματικών και στείρων ιδεολογικών μηχανισμών.

Ούτε πιστεύαμε, ούτε πιστεύουμε ότι στις κομματικές παρατάξεις δεν υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι. Το αντίθετο. Αυτό όμως που διαπιστώσαμε δυστυχώς, είναι ότι η δυναμική τέτοιων ανθρώπων συνήθως ισοπεδώνεται από τις κομματικές και παραταξιακές γραμμές.

Η Συμμετοχή δεν δημιουργήθηκε ως άλλη μία παράταξη, που απλά προσπαθεί να κατοχυρώσει τη δική της γωνιά στο πάνθεον των παρατάξεων. Είναι μια προσπάθεια να αλλάξει η λογική και η νοοτροπία στο πως λειτουργεί η ΕΛΜΕ. Μια προσπάθεια για να σταματήσει η τελευταία να βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν από τα προβλήματα των συναδέλφων και του σχολείου.

συμμετοχήΟι συνεχείς κινητοποιήσεις, χωρίς όραμα και ανταπόκριση πλαισιωμένες από έναν ξύλινο κομματικό και ψευδοιδεολογικό λόγο, είναι η αιτία που ίσως έχετε γυρίσει την πλάτη σας στις συνδικαλιστικές δράσεις. Έκδηλη όμως είναι και η απογοήτευση και εσωτερικά σε κάθε παράταξη. Το κλίμα λοιπόν μόνο καλό δεν είναι και στην πράξη έχουμε μείνει λίγοι και διασπασμένοι.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Συμμετοχής, ήταν να υιοθετηθεί η πρακτική ενός και μόνο ενιαίου ψηφοδελτίου. Ήταν από τα πρώτα που φέραμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ως πρόταση και φυσικά οι κομματικοί εκπρόσωποι το καταψήφισαν. Είπαν ότι είστε ανώριμοι να επιλέξετε τους καλύτερους διαπαραταξιακά και ότι το παρόν σύστημα δουλεύει μια χαρά!!!

Δεν θα αναλύσουμε άλλο την κατάσταση στον συνδικαλιστικό κλάδο του χώρου μας. Θα σας πούμε μόνο γιατί ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσετε, στις εκλογές της 7ης Δεκέμβρη τη Συμμετοχή.

Αν πιστεύετε ότι χρειάζεται οι συνδικαλιστές μας να παίρνουν εντολές από τα κόμματα και να λειτουργούν ακολουθώντας τη γραμμή που τους δίνεται, έχοντας σε δεύτερη προτεραιότητα το συμφέρον του συναδέλφου, τότε ΔΕΝ πρέπει να μας ψηφίσετε.

Αν πιστεύετε ότι στα δύσκολα προβλήματα που υπάρχουν και στα δυσκολότερα που έρχονται, πρέπει να ασχολούμαστε με ψευδοιδεολογικούς πολέμους και όχι με τα ίδια τα προβλήματα. Αν πιστεύεται ότι στα προβλήματα αυτά δεν πρέπει να είμαστε ενωμένοι, τότε ΔΕΝ πρέπει να μας ψηφίσετε.

Αν πιστεύετε ότι καλώς τόσα χρόνια, η κάρτα της ΟΛΜΕ, σας ήταν άχρηστη στον τόπο που ζείτε, αφού μέχρι τώρα είχαν προτεραιότητα οι ιδεολογικές μάχες, ενώ τώρα κακώς έχετε κάποια οφέλη, τότε ΔΕΝ πρέπει να μας ψηφίσετε.

Αν πιστεύετε τέλος ότι η ΕΛΜΕ πρέπει να λειτουργεί και σαν τραπεζικό ίδρυμα, που δίνει δανικά και αγύριστα και όχι μια δανειακή βοήθεια σε όσους πραγματικά έχουν έκτακτη ανάγκη, τότε ΔΕΝ πρέπει να μας ψηφίσετε. Τα χρωστούμενα από δάνεια της ΕΛΜΕ είχαν φτάσει το ποσό των 12.500€ περίπου, τον Δεκέμβρη του 2015, ενώ το ταμείο ήταν σχεδόν άδειο.

Οι υποψήφιοι της Συμμετοχής για τις εκλογές της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ονοματεπώνυμο Πατρώνυμο Κλάδος Σχολείο οργανικής θέσης
Αθανασιά Ελένη Κωνσταντίνος ΠΕ02 Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Αθανίτης Ανδρέας Βασίλειος ΠΕ19 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου (Α.Φ.)
Καρανίκας Σωτήρης Νικόλαος ΠΕ19 Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου
Κομπορόζος Γεώργιος Χριστόφορος ΠΕ20 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου
Κουκούλης Κωνσταντίνος Ευθύμιος ΠΕ20 Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Κουμπαρούλης Γεώργιος Μιχαήλ ΠΕ20 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου
Υφαντής Ηλίας (Λίνος) Γεώργιος ΠΕ02 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
Χαραλάμπους Γεώργιος Ανδρέας ΠΕ16.01 Μουσικό Σχολείο Αγρινίου