Πανεπιστήμιο απ’ το… νομισματοκοπείο…

Όταν πέρυσι πήγαν οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στο δημοτικό συμβούλιο, τότε κυριαρχούσαν οι δηλώσεις της Πρυτάνεως περί μεταφοράς των τμημάτων στην Πάτρα, μόλις άκουσαν τον δήμαρχο να προφέρει “Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος” χαιρέτησαν…. κυριολεκτικά και μεταφορικά….

Κάτι τέτοιο πάθανε και φέτος, όταν είδαν την ανακοίνωση συμπαράστασης που έβγαλε η “Λαϊκή Ενότητα” και η οποία καταλήγει στο αίτημα για αυτονόμηση του Πανεπιστημίου. Χωρίς να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο, τις αυταπάτες που ζει δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό -ή τουλάχιστον ένα μέρος του- τις αποδομεί με τον καλύτερο τρόπο το παρακάτω σχόλιο που διαβάσαμε στη σελίδα των φοιτητών για τη μετονομασία του ΔΠΦΠ και το μεταφέρουμε αυτούσιο…

Κύριοι της ΛΑΕ. Μπορείτε εύκολα να χαράζετε πολιτικές σκέψεις και απόψεις, αλλά μάλλον δεν έχετε έρθει σε επαφή με κανέναν από τους φοιτητές. Καταρχήν κανείς φοιτητής δεν υποστηρίζει την αυτονόμηση του πανεπιστήμιου καθώς το έχουμε ξαναδεί το έργο. Αυτόνομο στα χαρτιά με οικονομική διοίκηση στα Γιάννενα και τους φοιτητές να μην έχουν ούτε χαρτί για τις εξεταστικές τους, ούτε φαγητό στην λέσχη. Να θυμίσουμε ότι η μετονομασία του ΔΠΦΠ σταμάτησε όταν το πανεπιστήμιο αυτονομήθηκε. Ξέρετε τι σημαίνει στον ακαδημαϊκό χάρτη ένα πανεπιστήμιο χωρίς υποδομές; Υποβιβάζει τα πτυχία μας, ενώ αυτή την στιγμή ανήκουμε σε ένα από τα 400 καλυτέρα πανεπιστήμια του κόσμου. Αν σας φαίνεται λίγο, τότε να σας πούμε ότι σαν Δυτικής Ελλάδας θα ήμασταν κάτω από 3000. Είναι αυταπάτη να ζητάτε να γίνει αυτόνομο πανεπιστήμιο την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για την παιδεία, όπως επίσης είναι λαϊκιστικό το να ζητάτε να γίνουν νέα τμήματα την στιγμή που κάθε χωριό σ’αυτή την χώρα έχει πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Έχετε ένα τμήμα καμάρι και δεν πάει για μεταφορά, αλλά για κλείσιμο κύριοι!
Τέλος το Αγρίνιο είναι η μόνη πόλη που ζήτα αυτόνομο πανεπιστήμιο όταν σε όλη την χώρα υπάρχουν πανεπιστήμια με ίδιο όνομα σε διαφορετικές περιοχές (Κρήτης, Δημοκρίτειο, Θεσσαλίας κ.α). Το πρόβλημα δεν είναι το όνομα, αλλά τα δικαιώματα. Γι’αυτό καλούμε όλους τους Αγρινιώτες να έρθουν στο πλευρό μας ώστε να γίνει ζύμωση των προβλημάτων μας.