Σημείο αναφοράς ο εθελοντισμός για το δήμο Αγρινίου

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών.

Η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού μεταδίδοντας την χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης στα παιδιά του Νηπιαγωγείου Δοκιμίου. Οι εθελοντές πρόσφεραν παιχνίδια και βιβλία προσφορά των εθελοντικών δράσεων στο νηπιαγωγείο. Παράλληλα σήμερα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Εθελοντισμό στο Αγρίνιο και τις δράσεις της Ακτίνας Εθελοντισμού. Εθελοντές στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα και έδωσαν την δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στην Ακτίνα Εθελοντισμού.

εθελοντισμόςΟ Δήμαρχος Αγρινίου με αφορμή την σημερινή παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού συμμετείχε στις δράσεις της Ακτίνας Εθελοντισμού, την οποία και συνεχάρη για την πανελλήνια διάκρισή της. Ο Δήμος Αγρινίου βραβεύτηκε ως ένας από τους τρεις Δήμους της Χώρας με τα περισσότερα σημεία εθελοντικής δραστηριότητας.Ο κ. Παπαναστασίου σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι η ημέρα των εθελοντών. Ο Δήμος Αγρινίου μέσω της Ακτίνας Εθελοντών κινητοποιεί και υλοποιεί δυνάμεις και ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Είμαστε υπερήφανοι για την συμμετοχή αλλά κυρίως για την διάθεση προσφοράς. Ο Δήμος Αγρινίου με τη Νέα Δημοτική Αρχή, έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του εθελοντισμού δημιουργώντας την «Ακτίνα Εθελοντισμού». Μια δομή η οποία ενδυνάμωσε και συνέβαλε στο έργο του Δήμου στους Τομείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας , Τουρισμού κλπ.»