«Τα πήρε» ο Παπαναστασίου με την νοοτροπία απέναντι στην Αυτοδιοίκηση [video]

Φανερά εκνευρισμένος από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αγρινίου
Λάβρος κατά της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης εμφανίστηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. “Η μοναδική διοικητική μεταρρύθμιση που θέλουν να κάνουν, είναι να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και τίποτα άλλο. Δεν μπορούν να κάνουν καμία άλλη θεσμική αλλαγή, αλλά και καμία αλλαγή στο κράτος” ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου και έφερε ως παράδειγμα τις νέες μειώσεις των χρηματοδοτήσεων στους δήμους λέγοντας “μειώνουν στην Αυτοδιοίκηση κάθε μέρα, έχουν βάλει τον κόφτη, έβαλαν 10% πάλι μείωση στον προϋπολογισμό, αλλά τα χρήματά τους οι κύριοι Βουλευτές και Υπουργοί, δεν τα κόβουν. Ούτε των ανθρώπων τους στη Βουλή. Στο κεντρικό κράτος δεν μπορούν να κάνουν καμία περικοπή τελικά. Ο μόνος που μπορεί να κάνει περικοπές, είναι η Αυτοδιοίκηση και να τα καταφέρνει. Και να είναι και πιο κοντά στον πολίτη. Και αυτό τους ενοχλεί. Αυτό τους ενοχλεί.”

Σχολίασε την ομιλία του Υπ. Εσωτερικών στους δημάρχους λέγοντας χαρακτηριστικά “ένας Υπουργός που τουλάχιστον μίλησε άκομψα και υποτιμητικά στους Δημάρχους της χώρας. Εγώ θα έλεγα ότι μίλησε και με λίγο μαγκιά, ότι: ξέρετε, αυτά που ξέρατε, ξεχάστε τα. Κάτι τέτοιο ήθελε να πει. Όπως όταν πήγαν οι της ΚΕΔΕ, τους είπε: εμείς κυβερνάμε, εσείς Δήμαρχοι είστε”. Και πρόσθεσε : “Αυτό είναι το ύφος. Σε αυτό το ύφος λοιπόν πρέπει να πάμε απέναντι. Και δεν εννοώ απέναντι στην κυβέρνηση τη συγκεκριμένη. Και οι προηγούμενοι είχαν τέτοιες αντιλήψεις. Στη νοοτροπία. Στη νοοτροπία την απαξιωτική απέναντι σε έναν θεσμό. Σε έναν θεσμό καταξιωμένο από τους πολίτες”.

Κατέληξε δε ο Γ. Παπαναστασίου -φανερά εκνευρισμένος όπως θα δείτε και στο βίντεο- λέγοντας “όσοι είναι εκλεγμένοι Δήμαρχοι έχουν πάρει πάνω από 50%. Και έρχονται να μας κάνουν μάθημα δημοκρατίας, αυτοί που κυβερνάνε με 30%. Πόσο δημοκρατικός ήταν ο τρόπος εκλογής τους; Και πώς να συγκριθούν με έναν Δήμαρχο που αν μη τι άλλο πήρε τη θετική ψήφο κάποιων, όχι την αρνητική. Γιατί κυβερνάνε, έχοντας πάρει την αρνητική ψήφο του κόσμου. Αρνούνταν τους προηγούμενους γιατί δεν ήθελαν τα μνημόνια και κάποιοι άλλοι θα τα έσκιζαν. Και αυτοί οι ίδιοι σκίζουν… Να μην πω τι, γιατί θα γίνω και εγώ αισχρός”.