Καλύτερες μέρες για το νοσοκομείο Αγρινίου [HDvideo]

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου είναι θέμα εβδομάδων να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των επτά μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν πρόσφατα για το νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ μέσα στο Ιανουράριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες για τις τέσσερις θέσεις που προκηρύχθηκαν για το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Επίσης στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να πιάσουν δουλειά και οι διευθυντές στην Καρδιολογική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς και αυτών των προκηρύξεων η εξέλιξη κυλά γρήγορα.

ΜιχάληςΔ. Μιχάλης : “Ανάσα” στο νοσοκομείο
Θα είναι μια καλή “ανάσα” και θα δώσουν άλλη δυναμική στο νοσοκομείο, εκτίμησε ο Δ. Μιχάλης και πρόσθεσε ότι παράλληλα τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν αιτήματα και για πρόσθετες λύσεις σε ιατρικό προσωπικό, υπάρχουν δηλαδή έξι αιτήματα για επικουρικούς γιατρούς στο Αγρίνιο και τρία για το Μεσολόγγι. Επιπλέον από τη μεριά του νοσοκομείου Αγρινίου θα υπάρξει και πρόταση για αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου Αγρινίου, για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του νέου κτιρίου, οπότε και μέσα από τη διαδικασία αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου σε προσωπικό. Από εκεί πέρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Δ. Μιχάλη δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το προσωπικό που έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου και οι μετακινήσεις θα ανανεωθούν.

Καλά νέα για το παλιό νοσοκομείο
Ειδήσεις όμως έδωσε ο Δ. Μιχάλης και σε σχέση με το παλιό νοσοκομείο, για το οποίο δρομολογείται μέσω διαγωνισμού η επόπτευσή του με κάμερες σε πρώτη φάση και με φύλακες στη συνέχεια, ώστε να σταματήσει η λεηλασία του κτιρίου. Από εκεί και πέρα οι μελέτες για τη μετατροπή μέρους του παλιού νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου έχουν εγκριθεί από το Υπ. Υγείας και αναμένεται να κατατεθούν όταν ανοίξει σχετική πρόσκληση στο ΕΣΠΑ. Για τους υπόλοιπους χώρους του νοσοκομείου, ο Δ. Μιχάλης ανέφερε ότι έχει την εντολή από την η 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για να έρθει σε επαφή με φορείς που θα μπορούσαν να στεγάσουν εκεί υπηρεσίες που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου υπάρχουν συζήτησεις για να μεταφερθούν στο παλιό νοσοκομείο οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Επίσης στο χώρο όπου στεγάζονταν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο παλιό νοσοκομείο θα μεταφερθεί το ΕΚΑΒ και η σχολή νοσηλευτών.

Αρκετοί στόχοι για λειτουργία νέων τμημάτων στο μέλλον
O διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου αναφέρθηκε διεξοδικά στους στόχους του νοσοκομείου για το επόμενο διάστημα, τόνισε όμως ότι καθημεινά η λειτουργία του νοσοκομείου βελτιώνεται και έφερε ως παράδειγμα ότι τέθηκε σε λειτουργία τρίτη χειρουργική τράπεζα και πως ξεκίνησαν πλέον και γίνονται ξανά στο νοσοκομείο οφθαλμολογικά χειρουργεία. Από εκεί και πέρα μέσα από την τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου και την εξαγγελία της κυβέρνησης για 4000 προσλήψεις, το νοσοκομείο στοχεύει να λειτουργήσει ως αυτόνομο τμήμα τα Επείγοντα Περιστατικά, Μονάδα Νεογνών, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και ΜΕΘ Καρδιολογικής. Επίσης εκπαιδεύεται επιπλέον προσωπικό για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, με στόχο να γίνονται στο Αγρίνιο μαγνητικές καρδίας. Τέλος το νοσοκομείο προετοιμάζει την πρότασή του για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Εξοικονόμιση πόρων
Ακόμη στη κατεύθυνση της εξοικονόμισης πόρων αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόσληψη ψυχιάτρων, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο χώρο και δεν θα στεγάζεται σε μισθωμένο χώρο. Σημειωτέον ότι δεν θα λειτουργήσει ψυχιατρική κλινική στο νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χώροι στο νοσοκομείο για το σκοπό αυτό, αφού πλέον το Υπ. Υγείας κινείται στην λογική της αποϊδρυματοποίησης. Επίσης το νοσοκομείο διεξάγει για διάφορες προμήθειες 26 ηκλεκτρονικούς διαγωνισμός με σκοπό πέραν της διαφάνειας να πετύχει καλύτερες τιμές και να εξοικονομίσει πόρους.