Προβληματίζει το δημοτικό συμβούλιο η στάση της ΕΛΕΠΑΠ απέναντι στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Το θέμα της έκκλησης της διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου “Μαρία Δημάδη” για αναπηρικά αμαξίδια συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Το θέμα έφερε προς συζήτησης ο επικεφελής του Ανυπότακτου Αγρινίου Στ. Μερμίγκης ο οποίος κατά το παρελθόν έχει θίξει το θέμα της μη μεταφοράς του ειδικού σχολείου στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, κάτι που προβλέπονταν από το δήμο Αγρινίου στη σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου (φωτο). Να σημειωθεί πως σήμερα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από το Ανυπότακτο Αγρίνιο σχετικά με το θέμα.

Ο Στ. Μερμίγκης ανέφερε πως αν συστεγάζονταν το δημόσιο σχολείο για τα παιδιά με αναπηρίες στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ δεν θα ανέκυπταν τέτοια προβλήματα και τόνισε πως στη πράξη αποδεικνύεται καθημερινά πως κάθετι δημόσιο απαξιώνεται για να πριμοδοτηθεί κάθετι ιδιωτικό. Σημειωτέον ότι το θέμα με τα αναπηρικά αμαξίδια των παιδιών του σχολείου προέκυψε από το γεγονός ότι μετακομίζοντας η ΕΛΕΠΑΠ στο νέο κτίριό της ζήτησε να της επιστραφούν τα αμαξίδια που είχε δανείσει στο ειδικό δημοτικό σχολείο. Μάλιστα σύμφωνα με τον Στ. Μερμίγκη η ΕΛΕΠΑΠ έκανε την “παραχώρηση” να ζητήσει τελικά τα αμαξίδια μέχρι το τέλος του έτους. Ο δήμαρχος και οι άλλες παρατάξεις δέχθηκαν να συζητηθεί το θέμα, ωστόσο αυτό θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται πως θα έχει επαφή με την ΕΛΕΠΑΠ, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε.

Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κρίνονταν νόμιμη η δαπάνη του δήμου Αγρινίου για αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία έχουν και υψηλό κόστος. Ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Μελιάδη για το θέμα των αμαξιδίων θα υπάρχει συνεννόηση και με την αρμόδια Γ.Γ. Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, καθώς επίσης θα γίνει και προσπάθεια για συννενόηση με την 6ηΥΠΕ για θέματα που αφορούν το κτίριο που στεγάζει το ειδικό δημοτικό σχολείο.