“Τις αποφάσεις για τα ακαδημαϊκά ζητήματα τις παίρνει το Υπουργείο”

Εδώ και πολύ καιρό η διαδικασία των ανακοινώσεων στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου χρησιμοποιούνται από τους επικεφαλής των παρατάξεων για να θίγονται ακροθιγώς και εκτός ημερήσιας διάταξης διάφορα θέματα. Έτσι και χθες στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φοιτητών θίχτηκε το θέμα των προβλημάτων των πανεπιστημιακών τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο.

Ο πρώην δήμαρχος Π. Μοσχολιός ρώτησε τι απέγινε η μόνιμη επιτροπή που είχε οριστεί για τα θέματα του Πανεπιστημίου, λέγοντας μετά από μια πρώτη πομπώδη συνεδρίαση δεν μάθαμε τι απέγινε η επιτροπή. Εκτίμησε ότι το θέμα έχει αφεθεί στην τύχη του και τόνισε ότι έπρεπε η δημοτική αρχή να κινητοποιήσει τους βουλευτές του νομού, εκτιμώντας ότι εκείνοι είναι σε θέση και πρέπει να ασκήσουν τις μεγαλύτερες πιέσεις. Αντίστοιχη ερώτηση υποβλήθηκε από τον Δ. Τραπεζιώτη που ρώτησε τι ενέργειες έγιναν για την υλοποίηση της απόφασης που έλαβε πέρυσι το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των τμημάτων του Αγρινίου. Ενώ πρότεινε να συσταθεί Επιτροπή η οποία θα καταγράψει τους φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν στέγαση, θα αναζητήσει καταλύματα (ξενοδοχεία, διαμερίσματα κλπ), για την άμεση στέγασή τους και θα διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Απαντώντας ο Γ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για ενέργειες που έγιναν σχετικά με το θέμα και οι οποίες όπως είπε κατέληξαν στη σύσκεψη που έγινε στο Υπ. Παιδείας τον περασμένο Απρίλιο, παρουσία μάλιστα εκπροσώπων των φοιτητών. Υπήρξε δέσμευση, είπε ο δήμαρχος Αγρινίου, από την τότε Αναπλ. Υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου καθώς και δημόσια τοποθέτησής της περί μη μεταφοράς των τμημάτων στην Πάτρα. “Τις αποφάσεις για τα ακαδημαϊκά ζητήματα τις παίρνει το Υπουργείο και όχι ο δήμαρχος. Εμείς είπαμε στο Υπουργείο τις προτάσεις μας για τη στέγαση των φοιτητών, όπως μας ζητήθηκε και έχουμε μια καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, για την οποία μας έχει ευχαριστήσει και η Πρύτανις” ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου και κατέληξε λέγοντας ότι οι φοιτητές κινητοποιούνται για να τους ακούσουν παραπάνω (σ.σ. στο Υπουργείο) κάτι που επιτέλους πρέπει να γίνει.