Απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ [pics]

 photo PC082551_zpsxbkmvktb.jpgHμέρα γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων ήταν η σημερινή και η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας είχε ικανοποιητική συμμετοχή.

Στη απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ “Άγιος Λουκάς”, σωματεία συνταξιούχων και η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου. Χαιρετισμούς στους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο Γ. Δημητρουλής από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Ηρακλής Μπατσίδης από τμήμα ΔΠΠΝΤ, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γ. Καραμητσόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ “Άγιος Λουκάς”.

 photo PC082565_zpsc3u1u5uo.jpgΤην κεντρική ομιλία έκανε ο Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κ. Μαργιώλης. Στην ομιλία του επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατηγορώντας την για τη νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, την εδραίωση και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη νέα μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και τη σφαγή στα προνοιακά επιδόματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Μαργιώλης στηλίτευσε και την σημερινή επισκέψη του Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται ένα τέτοιο σόου την ημέρα της γενικής απεργίας, με την εργοδοσία να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως φόντο στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Κυβέρνησης.