Νωρίτερα η Κλόκοβα

ΚλόκοβαΚαι ενώ σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Ιόνια Οδό πιθανολογείται βάσιμα ότι ο Υπουργός Υποδομών θα ανακοινώσει ημερομηνίες των τμηματικών παραδόσεων της Ιόνιας Οδού, πολύ ευχάριστα είναι τα νέα από την εξέλιξη των εργασιών στη δίδυμη σήραγγα της Κλόκοβας.

Αρχικά προβλέπονταν η σήραγγα να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2017, όμως πλέον φαίνεται πως η σήραγγα θα έχει ολοκληρωθεί (Μάρτιο – Απρίλιο) πολύ κοντά με την λειτουργική παράδοση της Ιόνιας Οδού. Αφού διανοίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ, έξι περίπου μήνες μετά τη διάνοιξη της έχει ολοκληρωθεί η επένδυση της σήραγγας, σε εξέλιξη βρίσκονται τα ηλεκτρομηχανολογικά, ενώ τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η οδοστρωσία και τον Φεβρουάριο τα ασφαλτικά.

Αναφορικά με τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στην Ιόνια Οδό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει η αισιοδοξία πως θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες παράδοσης τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου που η πρόοδός του είναι στο 90% περίπου. Εικάζεται λοιπόν ότι  θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες παράδοσης του τμήματος Γαβρολίμνη – Αμφιλοχία, είτε ως ενιαία παράδοση, είτε ως τμηματική, δηλαδή το τμήμα Γαυρολίμνη – Μεσολόγγι και το τμήμα Κουβαράς – Αμφιλοχία.