Σπίρτζης : Έως το τέλος του έτους παραδίδεται το Κουβαράς – Αμφιλοχία

Η παράκαμψη Αμφιλοχίας θα δοθεί μέχρι τέλος του έτους στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού με την επιθεώρηση που έγινε στη Σήραγγα της Κλόκοβας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού στην κυκλοφορία θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η παράκαμψη της Αμφιλοχίας. “Υπολογίζουμε ότι περίπου 60 χιλιόμετρα θα είναι έτοιμα για να δοθούν. Όχι πάντως το πρώτο, αν και η σήραγγα της Κλόκοβας στο μεγαλύτερο μέρος είναι έτοιμη, το πρώτο μέρος που συνδέεται και με τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρίου, δεν είναι έτοιμο, γίνεται τώρα. Κι αυτό δεν είναι έτοιμο όχι γιατί καθυστέρησε η εταιρεία, γιατί είχαν καθυστερήσει οι απαλλοτριώσεις. Τα γνωστά προβλήματα που γνωρίζετε εδώ και μια 10ετία” δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης διευκρινίζοντας ότι το τμήμα Κουβαράς – Αμφιλοχία θα είναι αυτό που θα δοθεί πρώτο σε κυκλοφορία. Και πρόσθεσε: “Το ευτύχημα είναι ότι η σήραγγα της Κλόκοβας διεκδικεί να πάρει διεθνές βραβείο ταχύτητας για την κατασκευή της, που αυτό δείχνει πάρα πολλά πράγματα για το ελληνικό τεχνικό δυναμικό, για τις υπηρεσίες μας και για τους εργολήπτες, για τους μηχανικούς μας και τους τεχνίτες μας”.

“Και το Μάρτιο μετά από πάρα πολλά χρόνια επιτέλους η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος, θα μπορεί να εξυπηρετείται από το σύνολο του έργου, έχοντας ένα ασφαλή αυτοκινητόδρομο, παρακάμπτοντας και ξεχνώντας την ταλαιπωρία της Παλιβούνας, της Κλόκοβας, με τα εγκαίνια που θα γίνουν για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου από τον Πρωθυπουργό” ανέφερε ο Χρ. Σπίρτζης.