Σπίρτζης: Οφείλουμε να προχωρήσουμε την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Ιόνια Οδό κλήθηκε να τοποθετηθεί για το αίτημα του Αγρινίου για κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό.

Όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, «η σύνδεση του Αγρινίου είναι ένα έργο που οφείλουμε να το προχωρήσουμε» και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι λογικό ο σχεδιασμός που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, να συνεχίσει να γίνεται».
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο έκανε ένα παραλληλισμό με την την Εγνατία Οδό λέγοντας πως «δεν είναι συνδεδεμένη με κανένα λιμάνι της χώρας, με καμία βιομηχανική περιοχή, με καμία τουριστική περιοχή και σχεδόν με κανένα αστικό κέντρο» και τόνισε: «Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια για τους αυτοκινητόδρομους».

Αυτή η αναφορά του Υπουργού Υποδομών είναι οπωσδήποτε θετική, αλλά μάλλον δεν αποτελεί είδηση, αφού προ μηνός περίπου και χωρίς να επισκεφθεί την περιοχής σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είχε επιβεβαιώσει ότι το Αγρίνιο και η σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό είναι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών. Εκείνο που αποτελεί είδηση από τη σημερινή παρουσία του Υπ. Υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία είναι ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το έργο να γίνει από την υπάρχουσα εργολαβία που κατασκευάζει την Ιόνια. Ωστόσο πολύ πρόσφατα όταν ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την Ιόνια Οδό, είχε επειδή ότι το έργο είναι αδύνατο να γίνει από την υπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης…. Πάντως ο Χρ. Σπίρτζης παρέπεμψε σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη να υπάρξει μια τόσο θέτικη εξέλιξη σε ένα θέμα που χρονίζει. Μέχρι όμως να υπάρξουν οι λεπτομερείς ανακοινώσεις και επειδή εσχάτως πολλά πράγματα στην κεντρική πολιτική σκηνή και στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την αξιολόγηση “μυρίζουν” εκλογές, καλό είναι να κρατάμε μικρό “καλάθι”….