Η μάχη της καρέκλας και της φωτογραφίας

Δεν νομίζω ότι από την επίσκεψη Καραμανλή υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο… Αυτά που γίνανε στο Επιμελητήριο με τις καρέκλες, που πρόσθεσαν κάποιοι κομματικοί παράγοντες στην πρώτη σειρά των καθισμάτων με αποτέλεσμα να κλείσουν οι πλαϊνοί διάδρομοι για να καθίσουν στις θέσεις “του φαίνεσθαι” κάποιοι άλλοι κομματικές παράγοντες είναι συνηθισμένα στη ΝΔ. Εκείνο που ίσως να ξέφυγε λίγο παραπάνω ήταν η μάχη για μια φωτογραφία με τον Καραμανλή. Για να λέμε την αλήθεια ο Καραμανλής περισσότερη ώρα φωτογραφίζονταν παρά μίλησε…

Φυσικά τη μάχη αυτή την κέρδισε με γκολάκι από τα αποδυτήρια η “Μαρία Σπυράκη της Αιτωλοακαρνανίας”. Ξεροστάλιασε να περιμένει στο Επιμελητήριο, έχοντας στήσει από νωρίς καραούλι, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε : πρώτη αυτή χαιρέτισε και με αυτή φωτογραφήθηκε ο Καραμανλής. Ήταν η μόνη στιγμή που χαμογέλασε ο κατά άλλα συνεχώς βλοσηρός κομματικός δραγουμάνος, όταν συνέστηνε στον Καραμανλή την επαρχιώτικη έκδοση της “Μαρίας Σπυράκη”.

Τώρα για όσα συνέβησαν στο Μεσολόγγι, δεν παίρνω όρκο, γιατί ο σμπίρος μου δεν ήταν παρών εκεί, όμως επιβεβαιώνονται από πληροφορίες ότι όσα κατήγγειλε η δημοσιογράφος της Αιχμής Βάσω Βήττα είναι αληθινά : και η κυκλοφορία στο δρόμο σταμάτησε για να βγει μια selfie και οι δεξιοί μόνο φωτογραφίες με τον Κατμαν αρνούνται και ουχί την ψήφο.