Προσκλητήριο Τραπεζιώτη: Έλα τώρα Παύλο ηρέμησε… και πρόσθεσε τις δυνάμεις σου

Μέσω facebook “ξιφουλκούν” τότε ο πρώην δήμαρχος Π. Μοσχολιός και ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπής Τώρα” Δ. Τραπεζιώτης. Αφορμή οι διαπιστώσεις του τελευταίου σχετικά με την “χαμένη πενταετία για το Δήμο Αγρινίου”. Ο Π. Μοσχολιός χαρακτήρισε τον Δ. Τραπεζιώτη «ηθικό αυτουργό» της δεύτερης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών, ενώ ο τέως δήμαρχος Θεστιέων θυμίζει στον Π. Μοσχολιό πως έλαβε 2.500 λιγότερες ψήφους τη δεύτερη Κυριακή. Αξιοσημειώτες πάντως είναι οι αναφορές του Δ. Τραπεζιώτη, που μπορούν να εκληφθούν ακόμη και ως “άνοιγμα” προς τον Π. Μοσχολιό. “Αν ο κ. Μοσχολιός έχει την ανάγκη να αναγνωρίσω το έργο του να το κάνω αλλά αυτή η αναγνώριση θα έχει αξία μόνο για «ψυχολογικούς λόγους»” αναφέρει ο Δ. Τραπεζιώτης και προσθέτει με νόημα απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο Αγρινίου “θα φέρεις ακέραια την ευθύνη εάν δεν προσθέσεις τις δυνάμεις σου σε όσους έχουν θέσει ως στόχο χωρίς να αμφιβάλουν (γιατί εσύ μάλλον διατηρείς αμφιβολίες) και αγωνίζονται προς τούτο, ώστε αυτή να είναι η τελευταία χαμένη πενταετία για το Δήμο Αγρινίου”.

Η ανάρτηση Τραπεζιώτη
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΜΟΣΧΟΛΙΟ
Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ Ή Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ…
Ο κ. Μοσχολιός δυο χρόνια μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν μπόρεσε ακόμη να αναλύσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να κάνει την αυτοκριτική του. Συνεχίζει να θεωρεί ως υπεύθυνο, για την ήττα που υπέστη και την εκλογή του κ. Παπαναστασίου, εμένα προσωπικά επειδή εγώ δήθεν τον έβριζα με ψεύδη και ανακρίβειες. Η τακτική των ύβρεων και της συκοφαντίας δεν ανήκει σε μένα αλλά είναι γνωστό τοις πάσι ότι χαρακτηρίζει την πολιτική συμπεριφορά του κ. Μοσχολιού. Η δε μέθοδος της αποδιοπόμπησης (του αποδιοπομπαίου τράγου) είναι προσφιλής σε όλα τα συστήματα εξουσίας όταν αυτά αμφισβητούνται. Αναζητά άλλοθι και αποδίδει ευθύνες σε άλλους και αποφεύγει να σκεφτεί ότι στην επαναληπτική εκλογή (β΄ Κυριακή) τον εγκατέλειψαν οι δικοί του ψηφοφόροι καθότι έλαβε 2.500 λιγότερες ψήφους. Αδυνατεί να αντιληφθεί το απλό γεγονός ότι όταν το 67% των ψηφοφόρων του Δήμου του γύρισε την πλάτη κάτι δεν έκανε καλά και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. Υπήρξε ο ιδανικός αυτόχειρας. Όμως πέρασε καιρός από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και κάποτε ο κ. Μοσχολιός πρέπει να πάψει να αυτοβασανίζεται, να προσβάλλει ή να υποτιμά την κρίση των πολιτών και οφείλει να σκεφτεί επίσης ότι δεν υπάρχει ισοβιότητα στα πολιτικά αξιώματα. Το προνόμιο της ισοβιότητας, σύμφωνα με το σύνταγμα, ανήκει μόνο στον Δικαστή. Είναι τραγικό να θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο στη ζωή του παρά μόνο τον Δήμαρχο ή τον πολιτευτή.
Η κριτική μου δεν είχε τίποτα προσωπικό, αφορούσε ένα ολόκληρο σύστημα πατρωνείας και δυναστικής κομματοκρατίας, που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή, μέρος του οποίου αποτελεί και ο κ. Παπαναστασίου. Ο αγώνας για τη καταστροφή αυτού του συστήματος συνεχίζεται.
Σήμερα ο κ. Παπαναστασίου, ο όποιος τώρα που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων του Δήμου Αγρινίου, αποδεικνύει με τον πλέον ευδιάκριτο τρόπο ότι διακατέχεται από μια καθεστωτική αντίληψη, διολισθαίνει κάθε μέρα προς τον αυταρχισμό (Αρχή άνδρα δείκνυσι) και εμφανίζει μια ολοσχερή αδυναμία να προωθήσει τα συμφέροντα του Δήμου.
Αν ο κ. Μοσχολιός έχει την ανάγκη να αναγνωρίσω το έργο του να το κάνω αλλά αυτή η αναγνώριση θα έχει αξία μόνο για «ψυχολογικούς λόγους», διότι το θέμα δεν είναι η αυτοαξιολόγηση, να αξιολογούμαστε δηλαδή μεταξύ μας. Αξία έχει η αξιολόγηση του έργου μας που γίνεται από τους πολίτες και σ΄αυτό οι πολίτες του Αγρινίου απάντησαν αρνητικά – καταδικαστικά στον κ. Μοσχολιό.
Έλα τώρα Παύλο ηρέμησε, υπάρχουν και άλλα πράγματα με τα οποία αξίζει να ασχοληθείς χωρίς να πάψεις να είσαι ενεργός πολίτης και βέβαια θα φέρεις ακέραια την ευθύνη εάν δεν προσθέσεις τις δυνάμεις σου σε όσους έχουν θέσει ως στόχο χωρίς να αμφιβάλουν (γιατί εσύ μάλλον διατηρείς αμφιβολίες) και αγωνίζονται προς τούτο ώστε αυτή να είναι η τελευταία χαμένη πενταετία για το Δήμο Αγρινίου.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Τραπεζιώτης

Η ανάρτηση Μοσχολιού
Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα!
Διαβάζω το δελτίο τύπου του κ. Τραπεζιώτη που μεταξύ άλλων λέει:
«Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αυτή να είναι η πρώτη και τελευταία χαμένη πενταετία για το Δήμο Αγρινίου».
Ένας ένας αναγνωρίζουν την πραγματικότητα.
Μετά τον κ. Παπαναστασίου τώρα και ο κ. Τραπεζιώτης δηλώνει, είτε άμεσα είτε έμμεσα ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή ήταν πετυχημένη.
Θυμίζω ότι προεκλογικά ο κ. Τραπεζιώτης δεν αναφέρθηκε καθόλου στον κ. Παπαναστασίου και καθημερινά έβριζε εμένα και την απερχόμενη Δημοτική αρχή με ψεύδη και ανακρίβειες.
Ωστόσο εάν πράγματι αυτή είναι η πρώτη χαμένη πενταετία (εγώ συμφωνώ), τότε υπάρχουν οι «φυσικοί αυτουργοί», που είναι η σημερινή Δημοτική αρχή, υπάρχουν όμως και οι «ηθικοί αυτουργοί» της δεύτερης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών, που σύμφωνα με τη νομική επιστήμη, την γνωρίζει πολύ καλά εξάλλου ο κ. Τραπεζιώτης, έχουν την ίδια και μεγαλύτερη ευθύνη. Τώρα αν θα είναι και η τελευταία χαμένη πενταετία θα το δείξει το άμεσο μέλλον.