Πρωτοβουλία και Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων

«Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει.
Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης του»!

Πρωτοβουλία και Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων

proschedio-afisas-proskopi_poster-01Αγαπητοί Συμπολίτες
Πέρυσι τέτοιο καιρό οι Πρόσκοποι Αγρινίου ξεκίνησαν να υλοποιούν μια πρωτοβουλία πρωτόγνωρη για την πόλη μας και καινοτόμα στα Προσκοπικά δρώμενα.
Σχεδιάσαμε και χαρίσαμε χαμόγελα σε σκυθρωπά και λυπημένα παιδικά προσωπάκια μέσω μιας δράσης που σκοπό είχε να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά δώρα από τον Άγιο Βασίλη.
Ζητήσαμε από τα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας να μας φέρουν γράμματα από παιδάκια που θα τα “ξεχνούσε” ο Άγιος Βασίλης. Τα συγκεντρώσαμε και τα κρεμάσαμε σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Πλατεία, και σε μια σεμνή όσο και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή Φορείς, Σύλλογοι, Καταστηματάρχες και πολίτες ανέλαβαν να υλοποιήσουν την επιθυμία των παιδιών που δεν ήταν άλλη από το να έχουν και αυτά την χαρά να τα επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης.
Ντυθήκαμε Άγιο-Βασίληδες πήραμε την κουδούνα μας και μοιράσαμε τα δώρα από σπίτι σε σπίτι. Δεν σταθήκαμε σε απρόσωπες δράσεις, δεν σταθήκαμε στα συνηθισμένα ευχολόγια, δεν σταματήσαμε να θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα εισέπρατταν το χαμόγελο των παιδιών. Τα συναισθήματα που εισπράξαμε δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε μια κόλλα χαρτί, ήταν δυνατά τρυφερά και πολλές φορές νοιώσαμε μια γροθιά στο στομάχι απ’ όσα βιώσαμε. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν δεν συμμετείχαν στην δράση μας όλοι αυτοί που πρόσφεραν τα δώρα και όλοι αυτοί που πίστεψαν με εμάς, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να χαρίσουμε χαμόγελο σε κάποια παιδιά, στους Προσκόπους του Αγρίνιου.
Πέρυσι καταφέραμε να χαρίσουμε 117 χαμόγελα. Φέτος με την βοήθεια όλων μας θέλουμε να φτάσουμε τον αριθμό αυτόν ακόμα υψηλότερα, όσο υψηλότερα γίνεται. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και φέτος μέσα από την δημοσιοποίηση της δράσης μας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό.

Ελάτε να κάνουμε πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων και να χαρίσουμε χ α μ ό γ ε λ α!!!!
Γιατί «…προτιμούμε το χαμόγελο από το δάκρυ ενός παιδιού».

Με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε!!!

Βρείτε την εκδήλωση μας στο facebook «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί … Το αξίζει. Γίνε ο Άγιος Βασίλης του!». Όσα περισσότερα likes και κοινοποιήσεις της σελίδας μας τόσο περισσότερα χαμόγελα σε παιδικά προσωπάκια και για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε να γίνετε Αγιοβασίληδες συμμετέχοντας στην δράση μας περιμένουμε την εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας στο e-mail scoutsofagrinio@gmail.com.

Θεόδωρος Παπαδήμας: 6937327125
Υπεύθυνη Δράσης: Όλγα Δημητράντζου: 6972 851049