2 Must Have gadgets αυτοκινήτου από την saveltrade.gr

Η ασφαλής οδήγηση απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από το να μάθει κανείς να οδηγεί σωστά όπως το να προμηθευτεί κάποια εργαλεία ή αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για το αυτοκίνητο.Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε 2 must have του αυτοκινήτου: το αερόθερμο και τον μετρητή ελαστικών.

Αερόθερμο
Πόσο συγκεντρωμένος μπορεί να είναι κανείς στην οδήγηση όταν τουρτουρίζει από το κρύο;
Η θέρμανση στο αυτοκίνητο είναι όχι ζήτημα άνεσης αλλά ζήτημα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Τα αερόθερμα αυτοκινήτου μπορούν να προσφέρουν άμεσα ζέστη καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν ανεξάρτητα από τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Κατάλληλα για τη θέρμανση όλης της καμπίνα και το άμεσο ξεθόλωμα των τζαμιών. Επιπλέον το καλοκαίρι υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν ως ανεμιστήρες κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αμάξια που δεν διαθέτουν κλιματισμό.
Αγοράστε εδώ από 17 ευρώ

Μετρητής Ελαστικών
Η πίεση των ελαστικών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε σχέση με την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα πίεση χαμηλότερη από την συνιστώμενη οδηγεί σε μικρότερη ακρίβεια στο στρίψιμο, μεγαλύτερο χρόνο για την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου κατά το φρενάρισμα, αυξημένο κίνδυνο υδρολίσθησης, γρηγορότερη φθορά των ελαστικών και μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων.

Ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά μέσα στο μήνα. Προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε τον παραπάνω έλεγχο θα πρέπει να προμηθευτείτε έναν μετρητή ελαστικών. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που σας εξυπηρετεί μέσα από μία αρκετά μεγάλη ποικιλία αναλογικών ή ψηφιακών μετρητών.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι:

  • Η μέτρηση της πίεσης θα πρέπει να πραγματοποιείται όταν τα ελαστικά είναι χλιαρά. Αυτό συμβαίνει διότι ανάλογα με το πόσο ζεστά είναι, θα είναι περισσότερο ή λιγότερο διογκωμένα.
  • Μπορείτε να δείτε τη συνιστώμενη πίεση από το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου ή αναγράφεται στο εσωτερικό του.
  • Η διαδικασία του ελέγχου θα πρέπει να πραγματοποιείται για κάθε ελαστικό ξεχωριστά.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Saveltrade.gr για τις χρήσιμες συμβουλές