Για ποιο λόγο πρέπει να βάλλετε όλο το πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι το τέλος του χρόνου

Υπολογίζετε να προμηθευτείτε το πετρέλαιο θέρμανσης σε δόσεις; Ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε την πιθανότητα να ολοκληρώσετε την αγορά του πετρελαίου για τη φετινή χρονιά, πριν ξεκινήσει το 2017.

Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο Βήμα προκειμένου κάποιος να είναι βέβαιος ότι θα του καταβληθεί το σύνολο της επιδότησης που δικαιούται μέσα στο Φεβρουάριο του 2017, θα πρέπει να έχει αγοράσει το πετρέλαιο της φετινής χρονιάς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Τι θα συμβεί όμως στην αντίθετη περίπτωση, για πετρέλαιο δηλαδή το οποίο θα προμηθευτεί κανείς μετά από την 1η Ιανουαρίου του καινούργιου έτους;

Για τη φετινή χρονιά υπάρχει ένα συγκεκριμένο κονδύλι της τάξεως των 105 εκατ. ευρώ, το οποίο και αφορά στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Για όσους λοιπόν σπεύσουν να προμηθευτούν τα πετρέλαιο θέρμανσης νωρίς είναι βέβαιο ότι θα λάβουν το ποσό της επιδότησης που δικαιούνται στο ακέραιο. Οι υπόλοιποι θα μοιραστούν το ποσό από το εγκεκριμένο κονδύλι που απομένει, λαμβάνοντας το μισό ή ακόμα και λιγότερο από αυτό ανάλογα με τα χρήματα τα οποία έχουν περισσέψει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ολοένα και περισσότερος κόσμος αγοράζει το αναγκαίο για φέτος πετρέλαιο θέρμανσης πριν από το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι για φέτος δεν υπάρχουν αλλαγές ως προς τα δικαιούχους και το ποσό για το επίδομα θέρμανσης. Υπάρχουν ωστόσο διαφοροποιήσεις ως προς τις γεωγραφικές ζώνες καθώς το υπουργείο στοχεύει σε μία δικαιότερη κατανομή σε σχέση με περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανάγκες θέρμανσης.

Με βάση το παραπάνω επανεξετάζεται η κατανομή σε ζώνες όχι με βάση το νομό αλλά ανάλογα με το αν μία περιοχή είναι πεδινή ή ορεινή, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις νομών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τόσο ορεινά όσο και παραλιακά μέρη. Το παραπάνω γεγονός συνεπάγεται μεγάλες διαφορές ως προς τη θερμοκρασία και κατεπέκταση ως προς τις ανάγκες θέρμανσης και οδήγησε το υπουργείο στην απόφαση της επανεξέτασης των γεωγραφικών ζωνών.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές την εταιρεία fastoil services που προμηθεύει πετρέλαιο θέρμανσης στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Για online παραγγελία και διανομή, κάντε click εδώ