Λύγισε στο τέλος ο Παναιτωλικός στο Καραϊσκάκη – 3-1

Ο Παναιτωλικός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι η μόνη ομάδα φέτος μαζί με τον ΠΑΟΚ που κόντραρε στα ίσια τον πρωταθλητή Ελλάδος στην έδρα του. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Κούσα στο 53 και μέχρι το 83 το ματς ήταν στο 1-1, ωστόσο στο τέλος ο Παναιτωλικός “λύγισε”, παρόλο που νωρίτερα είχε ευκαιρίες ακόμη και για να προηγηθεί με 1-2.

ΜύγαςO Oλυμπιακός από την αρχή του ματς αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα απέναντι στην ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Αγρινίου. Ο Παναιτωλικός βρήκε γρήγορα κλασικές ευκαιρίες στο ματς. Πρώτη αυτή του 9ου λεπτού με την κεφαλιά του Μύγα άουτ έπειτα από κόρνερ του Ρόσα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ρόσα κάνει μια εντυπωσιακή ντρίμπλα πάνω στον Ντα Κόστα στη μεσαία γραμμή, φεύγει μόνος απέναντι από τον Λεάλι όμως αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Ιταλό. Κλασική φετινή φάση για τον… Ολυμπιακό, με την άμυνά του να παίζει ψηλά και να εκτίθεται στην γρήγορη κόντρα…

Σε αυτές δύο φάσεις της ομάδας του Ματζουράκη, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με δύο δικές του στα επόμενα λεπτά. Στο 11′ ο Ντε Λα Μπέγια δοκίμασε ένα εντυπωσιακό σουτ μετά από σέντρα του Πάρντο που όμως πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 15′ ο Καρντόσο έχει την πρώτη από τις αρκετές στη συνέχεια χαμένες κλασικές ευκαιρίες του, όταν αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Φιγκέιρας.Παρά τις φάσεις που βρήκε, ο Ολυμπιακός πάντως είχε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται αποτελεσματικά και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Σε μια από αυτές τις φάσεις, στο 43′, ο Παναιτωλικός έφτασε για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο 0-1. Μετά από τραγικό λάθος του Φορτύνη στη μεσαία γραμμή, ο Μάρκος Πάουλο τσίμπησε τη μπάλα ανάμεσα στα στόπερ και βγήκε τετ-α-τετ προ του Λεάλι όμως και αυτός αστόχησε! Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές να έχουν και αυτοί από την πλευρά τους μια κλασική ευκαιρία, με το δοκάρι του Καρντόσο μετά από σέντρα του Πάρντο και κεφαλιά-γύρισμα του Σεμπά.

ΠαναιτωλικόςΣτο δεύτερο ημίχρονο ο Μπέντο έβγαλε στο ημίχρονο τον αρνητικό Φορτούνη και έβαλε τον Ανδρούτσο. Γύρισε το σχήμα σε 4-4-2 για να βοηθήσει την ομάδα του δημιουργικά και επιθετικά και να βρει γκολ. Όμως στο 52ο λεπτό η άμυνα του Ολυμπιακού βρέθηκε σε άλλο γήπεδο, ο Κούσας πήρε την κεφαλιά αφύλαχτος και με τον Βιάνα στην πλάτη του και σκόραρε μετά από φάουλ του Φάρλεϊ Ρότσα. Έτσι έγινε το σκορ 0-1. Το 0-1 αποτέλεσε την αφορμή για να υπάρξουν αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου αλλά συνθήματα και… φωνές για τον Τσόρι Ντομίνγκες. Στο 61′ ο Ολυμπιακός είχε όμως την επιθετική απάντηση με τον Ανδρούτσο να “σπάει” την μπάλα σε Καρντόσο, εκείνος να βγάζει την σέντρα και ο Σεμπά με προβολή να σκοράρει. Στο 71′ ο Φ. Ρότσα είχε διπλή ευκαιρία για γκολ ενώ ο Μπέντο λίγο μετά έβαλε και τον Τσόρι στο ματς. Όλο το γήπεδο που ζητούσε πριν να μπει ο έμπειρος άσος τον αποθέωσε για τα καλά. Η είσοδος του Τσόρι βοήθησε αισθητά τον Ολυμπιακό που είχε στην συνέχεια δοκάρι και μπόρεσε και έβγαλε και 2 γκολ. Στο 81′ ο Μανθάτης είχε ένα δοκάρι μετά από σουτ του που βρήκε σε αντίπαλο. Στο 83′ ο Καρντόσο θα βάλει το 2ο του φετινό γκολ με Ολυμπιακό με προβολή μετά από σέντρα του Φιγκέιρας. Στο 85′ ήρθε το 3-1. Σέντρα του Τσόρι που βρήκε και σε αντίπαλο, ο Μανθάτης δεν μπόρεσε να “τσιμπήσει” την μπάλα και εκείνη πήγε σε Φιγκέιρας που με σουτ που βρήκε και σε αντίπαλο έκανε το 3-1.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (72’ Τσόρι), Πάρντο (57’ Μανθάτης), Φορτούνης (46’ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.
Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ρέτσος.
Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (89’ Μουνιός), Φάρλεϊ (82’ Κουτρομάνος), Ουάρντα (73’ Ρότσα), Μαρκόβσκι.
Στον πάγκο: Περέιρα, Καμαβουάκα, Φερέιρα, Φερνάντες.