Παρουσιάζεται η «Προσφορά – Ι» της Δημοτικής Πινακοθήκης [pics]

 photo PC212726_zpsjbqtxqxc.jpgH πρώτη έκθεση με έργα κορυφαίων εικαστικών δημιουργών που δωρήθηκαν για τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016.

Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα των συνολικών δωρεών στη Δημοτική Πινακοθήκη, αφού συνολικά έχουν προσφερθεί πάνω από το 100 έργα από ισάριθμους δημιουργούς. «Προσφορά – Ι» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου 2017, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκθέσεις ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό στο σύνολό της η μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Πρέπει να υπογραμμιστεί η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου διαθέτει έργα εικαστικών που η φήμη τους ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Κώστα Τσόκλης, αλλά και ο συντοπίτης μας στη καταγωγή γλύπτης Θόδωρος. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και Αγρινιώτες εικαστικοί όπως ο Χρήστος Μποκόρος, Θεόφιλος Κατσιπάνος, ο Βασίλης Παπασάϊκας, ο Δημήτρης Παπατρέχας και ο Δημήτρης Κουτσιαύτης.

 photo PC212730_zpsddhx9its.jpgΜε αφορμή την έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Χρήστος Γαρουφαλής παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου. Αμφότεροι ευχαρίστησαν όλους τους δημιουργούς που προσέφεραν τα έργα τέχνης. “Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2013 από την προηγούμενη δημοτική αρχή, συνεχίστηκε και εντάθηκε ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε ένα μέρος από τη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης. Στόχος μας είναι να μπει το Αγρίνιο στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδος”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου. Ενώ ο Χρήστος Γαρουφαλής αναφερόμενος στην προσφορά των δημιουργών τόνισε πως «οι ιδέες θα παρέμεναν ιδέες, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να τις υλοποιήσουν», ενώ χαρακτήρισε αναπάντεχα μεγάλη και σημαντική την προσφορά στη Δημοτική Πινακοθήκη δεκάδων καλλιτεχνών που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το Αγρίνιο. Ακόμη ο Χρ. Γαρουφαλής διευκρίνισε πως τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτή την πρώτη έκθεση της μόνιμης συλλογής της πινακοθήκης, επιλέχθηκαν όχι αξιολογικά, αλλά με κριτήρια καλλιτεχνικά και αισθητικά, ώστε να προκύπτει επικοινωνία μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται, παρόλο που η έκθεση δεν έχει συγκεκριμένη θεματική.

 photo PC212744_zps2hhgni6g.jpgΗ έκθεση «Προσφορά – Ι» περιλαμβάνει έργα που προσέφεραν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου κορυφαίοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί και οι οποίοι είναι (αλφαβητικά): Γιάννης Αδαμάκης, Αγήνωρ Αστεριάδης, Ανδρέας Βουρλούμης, Χρήστος Γαρουφαλής, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Θόδωρος γλύπτης, Σαράντης Καραβούζης, Χρίστος Καράς, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γεώργιος Κόρδης, Γιάννης Κόττης, Σπύρος Κουρσάρης, Δημήτρης Κουτσιαύτης, Δημήτρης Κρέτσης, Καλλιρόη Μαρούδα, Γιάννης Μόραλης, Χρήστος Μποκόρος, Μίλτος Παντελιάς, Ασπασία Παπαδοπεράκη, Βασίλης Παπανικολάου, Ηλίας Παπανικολάου, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Παπασάϊκας , Δημήτρης Παπατρέχας, Γιώργος Ρόρρης, Παύλος Σάμιος, Νάντια Σκορδοπούλου, Σωτήρης Σόρογκας, Γιώργος Σταθόπουλος, Παναγιώτης Τέτσης, Νικήτας Φλέσσας, Μαρία Χατζηανδρέου, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου 2017. Η έκθεση θα λειτουργεί κατά τις ημέρες και ώρες Τρίτη- Σάββατο 10:00-13:30 και 18:00-20:30, Κυριακή 10:30-13:30 ενώ ο χώρος θα παραμένει κλειστός κάθε Δευτέρα.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου Παπαναστασίου – Γαρουφαλή