Σε τόνους προεκλογικούς…

Τα σημερινά εγκαίνια στην Ιόνια Οδό και το τμήμα Κουβαράς – Αμφιλοχία, όσο και αν υπουργοί στις δηλώσεις τους και στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις εμφανίζονταν βέβαιοι ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και πως οι εκλογές θα αργήσουν, είχαν έντονο προεκλογικό άρωμα.

Οι τοποθετήσεις τόσο του Υπ. Χρ. Σπίρτζη, όσο και του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, είχαν έντονους επικριτικούς τόνους προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρώτος με αφορμή την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων των αυτοκινητοδρόμων και τα λάθη στο σχεδιασμό της Ιόνιας Οδού, ο δεύτερος με αφορμή τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα της διανομής του πλεονάσματος στους συνταξιούχους. Όταν μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός υποδομών κάλεσε στο βήμα τη βουλευτή Άρτης (και υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης) Όλγα Γεροβασίλη για να εξηγήσει, όπως είπε, τη… σημασία του αυτοκινητοδρόμου για την περιοχή, οι προεκλογικοί τόνοι και συμβολισμοί έγιναν ακόμη πιο έντονοι και ευδιάκριτοι.

ΥΓ: Όσον αφορά τους “πολίτες” που παρέστησαν στην τελετή, αυτοί φαίνεται πως είχαν ειδική πρόσκληση… Ήταν όλοι μέλη των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της περιοχής και στις νομαρχιακές οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας, Άρτης και Πρεβέζης.