Σπίρτζης : Δουλεύουμε για να ωριμάσουμε τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια [HDvideo]

Είναι καθήκον μας να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς κόμβους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια Οδός. Βλέπω τον Δήμαρχο Αγρινίου. Είναι ένα από τα συνοδά έργα που πρέπει να γίνουν στο Αγρίνιο, στην Πρέβεζα και σε άλλες περιοχές. Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτης επανέλαβε κατά τη σημερινή του ομιλία πως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου.

“Όποιος σας πει “τότε”, λαϊκίζει”
Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το Υπουργείο μελετά τη χάραξη του δρόμου και επανέλαβε την αναγκαιότητα να μην επαναληφθούν λάθη, όπως αυτά που έγιναν στην Εγνατία Οδό, και να υπάρξουν συνδέσεις με λιμάνια, αστικά κέντρα και παραχωγικές περιοχές. Σχετικά με το χρόνο των επίσημων ανακοινώσεων όμως ο Χρ. Σπίρτζης ζήτησε υπομονή. “Όποιος σας πει “τότε”, λαϊκίζει” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως “όταν γίνει μια δημοπρασία θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, οι αρχαιολογικές τομές και οι μεταφορές δικτύων, με αυτόν τον τρόπο θα τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα. Μέχρι τότε δουλεύουμε με τις υπηρεσίες μας για να ωριμάσουμε και αυτό το έργο”.

Δεύτερος γύρος παραχώρησης για τα “υπόλοιπα” της Ιόνιας;
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται σχετικά την Ιόνια Οδό είναι η ολοκλήρωση του κύριου άξονα από τα Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά, καθώς επίσης οι συνδέσεις του Αγρινίου, της Πρέβεζας και του Πλατυγιαλιού να συναποτελέσουν ένα δεύτερο γύρο παραχώρησης! Ενώ σχετικά με την χρηματοδότηση τέτοιων έργων πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο Χρ. Σπίρτζης έχει δηλώσει ότι ελλείψει δημόσιων πόρων τέτοιου είδους έργα πρέπει να «βλέπουν» προς Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή προς Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Σε κάθε περίπτωση εάν ένα τέτοιο ενδεχόμενο πράγματι εξετάζεται, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται κατ΄ανάγκην για κάτι πολύ ενθαρρυντικό, ούτε ότι πρόκειται για κάτι που έχει ορίζοντα τα αμέσως επόμενα χρόνια. Αξίζει μόνο να θημηθούμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο Υπ. Υποδομών σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Γιάννενα σχετικά με το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά είχε δηλώσει : “μην περιμένετε νέα μεγάλα οδικά έργα στην περιοχή σας σύντομα…”

 

Διαβάστε ακόμη: