Ελεύθερος ο φερόμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών

Θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αστυνομίας τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία η εξάρθρωση τον Σεπτέμβριο του 2016 της σκληρής εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και στη διακίνηση ναρκωτικών. Ανάμεσά στους συλληφθέντες -όπως μεταδίδει το argolikeseidhseis.gr– και ένας Κορίνθιος επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών, που όμως ύστερα από αίτηση άρσης της προσωρινής του κράτησης από τον Αγρινιώυτη συνήγορό του κ. Χρήστο Τσιμπούκη, αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους χθες Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2017. Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πρόκλησης ναυαγίου και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.

Για την υπόθεση το argolikeseidhseis.gr αναφέρει :
Κατόπιν ασκηθείσης ποινικής δίωξης από την κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου εις βάρος του 42χρονου Κορίνθιου επιχειρηματία για τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη ληστειών, καθώς και κακουργημάτων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων και της παράνομης διευκόλυνσης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων και της κατοχής ναρκωτικών και δη ινδικής κάνναβης, της ηθικής αυτουργίας στην διάπραξη ληστειών και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος κι αφού ο ίδιος κατέθεσε ενώπιον του κου Ανακριτή Πλημ/κών Ναυπλίου αίτηση άρσης της προσωρινής του κράτησης αφέθη ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της καταβολής εγγύησης.

ΤσιμπούκηςΟ συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Χρήστος Τσιμπούκης προέβη στις εξής δηλώσεις: «Ανέλαβα την υπεράσπιση του εντολέως μου αφότου αυτός είχε απολογηθεί ενώπιο του κου Ανακριτή Ναυπλίου και προφανώς αφότου είχε εκδοθεί εις βάρος του το ένταλμα προσωρινής κράτησής του στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, όπου και κρατείτο μέχρι και σήμερα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016. Λαμβάνοντας γνώση του συνόλου της σχηματισθείσης εις βάρος του ποινικής δικογραφίας και ιδίως των στοιχείων που απαρτίζουν αυτήν, κυρίως δε της πληθώρας των εκθέσεων τηλεφωνικών απομαγνητοφωνήσεων και των καταθέσεων των μαρτύρων αλλά και ιδίως από την τακτική προσωπική επαφή που απέκτησα με τον κατηγορούμενο, εξ αρχής σχημάτισα την πεποίθηση περί της απολύτου μη εμπλοκής του στην εν λόγω υπόθεση.

Κατόπιν ενδελεχούς μελέτης της ογκωδέστατης δικογραφίας, κατέθεσα την 10-11-2016, ενώπιον του κου Ανακριτού «αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης κι αντικατάστασης αυτής με άλλους περιοριστικούς όρους» κατ’ άρ. 286 ΚΠΔ, η οποία και δεν εξετάστηκε άμεσα, καθόσον το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα διατάχθηκε η διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης για όλους τους κατηγορούμενους. Στα πλαίσια αυτής, την 21-12-2016 κλήθηκε σε απολογία ο εντολέας μου, με τον οποία προσκομίσαμε πέραν του απολογητικού υπομνήματος, σωρεία λοιπών άλλων εγγράφων ενισχυτικών και κατά την άποψη μου αποδεικτικών της ειλικρινούς στάσης μας περί πλήρους αρνήσεως του πραγματικού και νομικού μέρους της εις βάρος του αποδιδομένης κατηγορίας.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή κρίθηκε ορθώς ότι ήταν σαφώς ωριμότερες οι συνθήκες και πληρέστερη η δικογραφία για την εξέταση της προαναφερθείσης αιτήσεως άρσης, η οποία κι έγινε δεκτή. Δυνάμει σχετικής διατάξεως ήρθη πράγματι η προσωρινή κράτηση και διατάχθηκε η αντικατάσταση αυτής από τους περιοριστικούς όρους που προαναφέρατε. Εξαιτίας της σοβαρότητας των πράξεων που βαρύνουν τον εντολέα μου, τις οποίες έτι μία φορά θα πρέπει να δηλώσω ότι αρνείται δι’ εμού με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, αλλά και της στάσης της ποινικής δίκης, κατά την οποία ως είναι γνωστό ελάχιστα μπορώ να εισφέρω στην δημοσιότητα, θα περιοριστώ μόνο στο να αναφέρω ότι αυτή η χρονική περίοδος που αρχίζει από σήμερα με την αποφυλάκιση του πελάτη μου κι εφεξής θα αφιερωθεί στην συγκέντρωση πρόσθετων ατράνταχτων στοιχειών απόδειξης της αθωότητάς του. Αν και ο δρόμος είναι μακρύς και η πρόκληση μεγάλη, ιδίως σε μία υπόθεση όπως αυτή με πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα και πλήθος πράξεων, είμαι πεπεισμένος ότι η έκβαση θα είναι η αναμενόμενη και δίκαιη για τον εντολέα μου κι η επιδιωκόμενη από εμέ υπό τη ιδιότητά μου ως συνηγόρου υπερασπίσεώς του, καθόσον είναι δεδομένη η επανειλημμένως δηλωθείσα εμπιστοσύνη μου στους λειτουργούς της δικαστικής εξουσίας.