Γεύμα με… τη “γάτα των Ιμαλαΐων”

Εμβρόντητοι έμειναν οι θαμώνες σε μεζεδοπωλείο του Αγρινίου, όταν παραμονές της Πρωτοχρονιάς είδαν πολιτικό με σημαίνοντα ρόλο στη περιοχή να γευματίζει με τη ηγεσία τοπικού μέσου ενημέρωσης.

Ο λόγος που άπαντες εξεπλάγησαν είναι ότι μέχρι πρόσφατα ο εν λόγω πολιτικός δήλωνε δημόσια τον αποτροπιασμό του για τα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου μέσου, ενώ ταυτόχρονα έβλεπε στις σελίδες του εν λόγω μέσου ο ίδιος να “θάβεται” και να προβάλλονται οι αντίπαλοί του. Πολλοί δε εκτιμούν πως ένας εκ των αποδεκτών της δήλωσης που κατά καιρούς έκανε πως δεν εκβιάζεται από κανέναν αφορούσε το εν λόγω μέσο. Το γεύμα μάλιστα φαίνεται ότι κράτησε αρκετά. Κι αν δεν γνωρίζουμε το μενού, είναι προφανές ότι το μενού της συζήτησης ήταν πλούσιο…

Σημασία έχει όμως τι ήταν αυτό τους έκανε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να καπνίσουν ως φαίνεται την πίπα της ειρήνης. Το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης από τη μεριά του το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κλυδωνίζεται από πολλές απόψεις: Από τα συνεχόμενα βέλη κατά της αξιοπιστίας του, την αποκάλυψη των χρηματοδοτήσεών του κατά το παρελθόν, τα οικονομικά προβλήματα ακόμη και τα “ανοιχτά θέματα” με τους ραδιοτηλεπτικούς κανόνες… Από την άλλη εκτιμάται λοιπόν ότι ο πολιτικός που έχει αποτύχει έως τώρα στα επικοινωνιακά του θέματα φαίνεται ότι δεν άντεχει άλλο την προβολή των αντιπάλων του από το συγκεκριμένο μέσο. Συνδετικός κρίκος των δύο φαίνεται ότι είναι το αξίωμα που κατέχει ο συγκεκριμένος πολιτικός, καθώς εκεί στοχεύει το μέσο ενημέρωσης σε δημιουργική διέδοξο στα προβλήματά του, αλλά και το γεγονός ότι το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο πολιτικός υπήρξε διαχρονικά το πιο μεγάλο στήριγμα του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης στα δύσκολα.