Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική αρχή Μεσολογγίου για το πρόβλημα νερού στο Αιτωλικό.

Η Κομματική Οργάνωση Αιτωλικού του ΚΚΕ, καταγγέλλει τη Δημοτική αρχή Μεσολογγίου, για το σοβαρότατο πρόβλημα του μολυσμένου νερού στην πόλη του Αιτωλικού.
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και των προηγούμενων που εδώ και 15 χρόνια γνωρίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν με διάφορα μερεμέτια να το αποκρύψουν. Παρόλο που το θέμα είναι συνεχώς επίκαιρο, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διώξει τις ευθύνες από πάνω της, με τη δικαιολογία, πως απορρίφθηκε η δημοπράτηση του έργου για καλλιέργεια και βελτίωση της πηγής Κεφαλόβρυσου από την Περιφέρεια. Τώρα που το δηλητήριο ξεχείλισε και τρέχει από τις βρύσες των κατοίκων της πόλης του Αιτωλικού, οι δημοτικοί άρχοντες και οι κάθε λογής συνυπεύθυνοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με ανούσιες διαμαρτυρίες και καταγγελίες.
Η κατάσταση στο Αιτωλικό αντικατοπτρίζει τη σαπίλα του συστήματος που μοναδικός του στόχος και σκοπός είναι η κερδοφορία από την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται δωρεάν στη λαϊκή οικογένεια. Την ίδια ώρα Κυβέρνηση, Ε.Ε και Δημοτική Αρχή, προωθούν σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για το νερό (όπως το «περιβαλλοντικό» χαράτσι στο νερό που ισχύει από 1.1.2017), υποβαθμίζουν τους ελέγχους και συνολικά τις διαδικασίες προστασίας της υγείας, γιατί τα θεωρούν κόστος! Προχωρούν στο ξεπούλημα των δημόσιων- δημοτικών εταιρειών νερού, προωθούν την εμπορευματοποίηση του νερού συνολικά, για τα κέρδη εταιρειών εμφιάλωσης, ενέργειας κτλ.
Η πολιτική συνεχούς υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης κρατικών πόρων για να δοθούν «μποναμάς» στο μεγάλο κεφάλαιο, που πηγαίνει χέρι χέρι και με τη συνεχώς διογκούμενη φορομπηξία στους δημότες, είναι τέτοια που οδηγεί τη δημοτική αρχή, ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Το ζήτημα της διασφάλισης της επάρκειας, της ποιότητας του νερού προς όφελος του λαού δεν μπορεί να λυθεί οριστικά με ευθύνη κάθε Δήμου χωριστά και με πολιτικές εμπορευματοποίησης. Το πραγματικό εμπόδιο είναι τα μονοπώλια και συνολικά το σύστημα που στηρίζει τα κέρδη τους που δεν διστάζει να κάνει πολέμους και για το νερό παγκοσμίως, να βάζει πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας τα κέρδη του κεφαλαίου. Η Κομματική Οργάνωση Αιτωλικού του ΚΚΕ αντιπαλεύει την πολιτική λειτουργίας των δήμων ως επιχειρήσεις, όπου όλες οι λαϊκές ανάγκες θεωρούνται κόστος, ενώ τα συμφέροντα των επιχειρηματιών θεωρούνται ανάπτυξη!
Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μην επιτρέψουν να μπει σε κίνδυνο η υγεία του λαού.
Η συνολική λύση και διέξοδος για το λαό βρίσκεται σε έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης, στο σύστημα που θα κάνει ο ίδιος κουμάντο στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.
Στον αγώνα για να ανοίξει αυτός ο δρόμος η ΚΟΒ Αιτωλικού και οι κομμουνιστές θα είναι στην πρώτη γραμμή.
Άμεσα μέτρα που προτείνουμε:
• Δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού σε όλους τους κατοίκους του Αιτωλικού.
• Διάθεση 50 υδροφόρων οχημάτων που θα σταθμεύουν σε όλες τις γειτονιές του Αιτωλικού, για την προμήθεια νερού, προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των κατοίκων.
• Κρατική χρηματοδότηση για άμεση αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης σε ολόκληρο τον Δήμο Μεσολογγίου.
• Επέκταση της ύδρευσης με νερό από τον Εύηνο σε όλες τις δημοτικές ενότητες και δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.