Αλάτι έχουμε, από… αλατιέρα ξεμείναμε

Και ενώ τα μηχανήματα της Περιφέρειας εγκαταλείπουν τη μάχη του αποχιονισμού, όπως συνέβη με αλατιέρα της Περιφέρειας το Σαββατοκύριακο στον Άγιο Βλάση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκρινε σκόπιμο χθες να εκδώσει ανακοίνωση για την επάρκειά της σε… αλάτι…. Μάλιστα η Περιφέρεια για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έφτασε στο σημείο στην ανακοίνωσή της να χαρακτηρίσει τις καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας ως τις χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων. Και εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά… Πιστεύει δηλαδή η Περιφέρεια ότι το χιόνι που έπεσε στον Άγιο Βλάση και το οποίο ούτε κατά διάνοια δεν έφτασε τους 30 πόντους είναι η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων δεκαετιών…;;; Έλεος

«Δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης αλατιού για την κακοκαιρία στην Περιφέρειά μας.Για την μεγαλύτερη δε διασφάλιση, σήμερα προβήκαμε σε επιπλέον προμήθεια 470 τόνων, επιπλέον αυτών που διαθέτουμε αποθηκευμένους, ποσότητα ικανή να αντιμετωπίσει τη συγκυρία.
Πράγματι, οι καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων. Για να ανταποκριθούμε σε αυτές καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλατιού, περίπου 1.000 τόνοι, τόσο από τις δικές μας υπηρεσίες, όσο και από τους Δήμους στους οποίους διαθέσαμε αλάτι. Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ετοιμότητα, τόσο σε πόρους όσο και σε διαδικασίες, προκειμένου να ανταπεξέρχεται άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν.»