“Φτιάχνοντάς τα με τον Βαλερύ” : Η πρώτη ποιητική συλλογή της Αντιγόνης Κατσαδήμα

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Αντιγόνης Κατσαδήμα φέρει τον τίτλο “Φτιάχνοντάς τα με τον Βαλερύ” και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Κοινωνία των (δε)κάτων”. Την έκδοση προλογίζει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.

Από το 2011 το ΑγρίνιοCulture.gr έχει την τύχη να φιλοξενεί κείμενα της Αντιγόνης Κατσαδήμα κατά βάση κριτικές γύρω από το θέατρο, τον κινηματογράφο και νέες εκδόσεις. Το ΑγρίνιοCulture.gr εύχεται κάθε δυνατή επιτυχία στην Αντιγόνη Κατσαδήμα για το πρώτο της ποιητικό εγχείρημα!!! Και φυσικά θα αναμένουμε τη συνέχεια…!!!

ΚατσαδήμαΑντιγόνη Κατσαδήμα
Φτιάχνοντάς τα με τον Βαλερύ
Στην πρώτη συλλογή της “Φτιάχνοντάς τα με τον Βαλερύ” η Αντιγόνη Κατσαδήμα προτάσσει τεχνηέντως το παράδειγμά του, επειδή, κατά παρόμοιο τρόπο, ενδιαφέρεται πιο πολύ να φτιάξει παρά να μιλήσει. Η επιθυμία του Βαλερύ να «φτιάξει» το ποίημα, υπερβαίνοντας τον πειρασμό να αισθανθεί, συμπίπτει με τον τρόπο που η ποιήτρια αντιλαμβάνεται την ποίηση και ορίζει τον εξακολουθητικό μέλλοντά της. Διατρέχοντας τον χρόνο εξπρεσιονιστικά, το ποιητικό νόημα παρουσιάζεται και ως εκείνο αλλά νέο. «Αδρά και λιτά και περίπλοκα, τα ποιήματά της δεν παρασύρονται σε θρήνους, είναι βραχύστιχα και δαιδαλώδη», σημειώνει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.

Αντιγόνη Κατσαδήμα, Φτιάχνοντάς τα με τον Βαλερύ
Σελίδες 44,
πρώτη έκδοση Δεκέμβριος 2016, τιμή 8 ευρώ,
ΙSBN 978-618-5179-09-0
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 10-12, 10679 ΑΘΗΝΑ, Τ 210-3639-336
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΑΛΟΓΓΟΥ 9, 10679 ΑΘΗΝΑ, Τ 210-3800-520