Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου

Σύμφωνα με την υπ αριθμ. Φ7/179513/Δ4 υπουργική απόφαση, στα Ε.Π.Α.Λ ιδρύονται και λειτουργούν από το σχολικό έτος 2016-2017, τμήματα του «Μεταλυκειακού έτους- τάξης μαθητείας».

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου Ε.Π.Α.Λ καθώς και οι απόφοιτοι παλαιότερων τύπων σχολείων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης ισότιμων με το Ε.Π.Α.Λ. (Τ.Ε.Ε, Τ.Ε.Λ).Οι μαθητές θα διδάσκονται μία μέρα την εβδομάδα ( 7 ώρες ) εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Ε.Π.Α.Λ και τις υπόλοιπες τέσσερις θα εργάζονται σε επιχειρήσεις, με αντικείμενο απασχόλησης συναφές με την ειδικότητά τους. Θα τους παρέχεται αμοιβή το 75% του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη από το ΙΚΑ.

Οι απόφοιτοι της «Τάξης μαθητείας» θα λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στην τάξη μαθητείας, καθώς και τις επιχειρήσεις που μπορούν να απασχολήσουν μαθητές στις δομές τους να έρθουν σε επικοινωνία με το σχολείο έως και την Παρασκευή 20-1-2017.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΡΙΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ