Φαρμάκης : Αργά αντανακλαστικά και κακή προετοιμασία από την Περιφέρεια

Τραγελαφική χαρακτήρισε την διαχείριση των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αιτωλοακαρνανία , εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης.
«Η Περιφερειακή Αρχή επέδειξε αργά αντανακλαστικά και κακή προετοιμασία, απέναντι σε ένα φαινόμενο το οποίο από καιρό είχε προβλεφθεί. Πέρα από οργανωτικές αστοχίες και διαχειριστική ανεπάρκεια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αρκέστηκε στην έκδοση δελτίων τύπου, που μόνο στόχο είχαν να καλύψουν επικοινωνιακά την παντελή απουσία της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος.
Ο κ.Φαρμάκης συνέχισε τη δριμεία κριτική του τονίζοντας ότι «η καθυστερημένη προμήθεια αλατιού, οι σε πολλές περιπτώσεις ανυπαρξία μηχανημάτων καθαρισμού του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό περιοχών και η πανθομολογούμενη απουσία των πολιτικών υπευθύνων της Περιφέρειας, συγκροτούν μια ανησυχητική εικόνα μπάχαλου, που εγκυμονεί κινδύνους για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας. Κι όλα αυτά, έρχονται σαν επιστέγασμα της, προ τριών μηνών, ίδιας εικόνας στην αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων στην Ι.Π. Μεσολογγίου και στον Δ.Ναυπακτίας, με τα γνωστά αποτελέσματα. Και διερωτάται κανείς εύλογα : Ποια είναι η στρατηγική της Περιφέρειας για πλημμυρικά φαινόμενα που ίσως ακολουθήσουν την παρούσα κακοκαιρία; Ή μήπως θα αρκεστούμε πάλι στις προσπάθειες –φιλότιμες ομολογουμένως- του α’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης;»
«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν έλεγε ο Ιπποκράτης, αλλά στην Περιφέρεια, μάλλον δεν ακούγανε γιατί το τηλεφωνικό κέντρο ήταν χαλασμένο», τόνισε σκωπτικά κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Φαρμάκης.