Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-2 στo…. βούρκο του Αγρίνιου

Η έντονη βροχόπτωση που πλήττει το Αγρίνιο τις τελευταίες ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν μεγάλο… βούρκο στο γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν φανερά επηρεασμένος από τις καιρικές συνθήκες, κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε κουρασμένος και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τον ΠΑΟΚ που φάνηκε να ήθελε περισσότερο τη διάκριση στο Κύπελλο.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από τραγικό γύρισμα του Ροντρίγκες, η μπάλα κόλλησε στο βρεγμένο τερέν και ο Κουλούρης επωφελήθηκε αλλά ο Κυριακίδης τον… διάβασε και έκοψε τον νεαρό φορ που προσπάθησε να τον περάσει. Ο Παναιτωλικός απάντησε στις φάσεις οκτώ λεπτά μετά. Ο Μάρκος Πάουλο εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Βαρέλα έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και έδιωξε προς τα πίσω με το κεφάλι, στρώνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον Μύγα αλλά το πλασέ του τελευταίου στην κίνηση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 15’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ακόμη μια φορά, αλλά το σουτ του Μουνιός μέσα από την περιοχή ήταν κάκιστο και δεν βρήκε εστία. Παρότι το πρώτο εικοσάλεπτο του ματς είχε καλό ρυθμό, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου (όπου υπήρχαν και τα περισσότερα νερά στον αγωνιστικό χώρο), μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και από φάσεις… τίποτα! Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν το παιχνίδι, χωρίς τέρματα (0-0).

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚΜε την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βλάνταν Ιβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Στέφανο Αθανασιάδη, αφήνοντας στα αποδυτήρια τον Κουλούρη. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η έναρξη του δευτέρου δεν έκρυβε ιδιαίτερα συγκινήσεις με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν επικίνδυνες φάσεις στις δύο εστίες μέχρι και το 55΄’ του αγώνα, με τον Μυστακίδη στο 56′ να απειλεί για πρώτη φορά τον Κυριακίδη, όμως το σουτ του έπειτα από την ωραία ατομική του προσπάθεια να καταλήγει στην αγκαλιά του Ελληνα πορτιέρε. Ο ίδιος παίκτης στο 63′ δοκίμασε και πάλι την τύχη του με ένα μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ.

Σε εκείνο το σημείο ο Βλάνταν Ιβιτς, έριξε στη “μάχη” και τον Εργκις Κάτσε που έκανε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, έπειτα από την επιστροφή από τον δανεισμό του στη Τσεχία. Τα λεπτά κυλούσαν δίχως να κουνηθεί… φύλλο στο Αγρίνιο μέχρι και το 77′ όταν ο Δικέφαλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους δύο ακραίους μπακ του ΠΑΟΚ να συνεργάζονται και τον Λέοβατς να δίνει ασίστ για τον Κίτσιου που κινήθηκε εντός της μικρής περιοχής ως φορ και με ωραία προβολή νίκησε τον Κυριακίδη για το 0-1. Στο 82′ ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, Κίτσιου με βαθιά μπαλιά από την άμυνα βρήκε τον προωθημένο Βαρέλα, με τον Αφρικανό να πατάει την μπάλα στον Μυστακίδη και τον τελευταίο να κερδίζει πέναλτι από τον Μύγα.Ενα πέναλτι που ανέλαβε ο αρχηγός του Δικεφάλου, ο Αθανασιάδης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, “κλειδόνοντας” επί της ουσίας την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος για την ομάδα του.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (70′ Κλέσιο), Πάουλο (75′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιόθ, Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (89′ Κάνιας), Πέλκας (63′ Κάτσε), Σάκχοφ, Κίτσιου, Μυστακίδης, Κουλούρης (46′ Αθανασιάδης).