Συντριβή του Παναιτωλικού στην Τρίπολη

Αν και προηγήθηκε με τον Μουνιός ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη στη συνέχεια κατέρρευσε και γνώρισε τη συντριβή με 4-1. Με ηγέτη τον Στανισλάβλιεβιτς έκανε ότι ήθελε το… πτώμα του Παναιτωλικού και κέρδισε εύκολα. Ο Παναιτωλικός πλήρωσε τη αδράνειά του από 38 μέχρι το 42, όποτε και ο Αστέρας Τρίπολης με δύο γκολ ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1. Στη συνέχεια απλώς ο Παναιτωλικός παραδόθκε στις ορέξεις του Αστέρα.

Ανατροπή μέσα σε 4 λεπτά
Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε και μια καλή φάση στο 8`, όταν ο Τσουκαλάς έστρωσε στον Μανιά, αλλά το σουτ του τελευταίου απ’ το ύψος του πέναλτι κόντραρε πάνω στον Τσοκάνη! Όμως στο επόμενο λεπτό, Ρόσα έβγαλε υπέροχη σέντρα στον Μουνιός, η άμυνα των γηπεδούχων κοιμήθηκε και ο παίκτης των Αγρινιωτών με άψογο σουτ έκανε το 0-1! Οι γηπεδούχοι στο 12` πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά ο Κυριακίδης με ωραία επέμβαση έβγαλε το σουτ του Μανιά έξω από την περιοχή.
Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να “τρυπήσουν” την άμυνα των φιλοξενούμενων μέσω κάθετων μπαλιών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, ενώ Παναιτωλικός κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα, έχοντας κλείσει τους χώρους και θέλοντας να “χτυπήσει” στην κόντρα επίθεση. Με τα πολλά, εκεί όπου όλα έδειχναν οτι πάμε για 0-1 στο ημίχρονο έγινε το 1-1 στο 38`. Ο Μάσα πέρασε την κάθετη στον Μανιά που βγήκε τετ-α-τετ, ο Κυριακίδης τον νίκησε, αλλά ο Στανισλάβλιεβιτς πήρε το “ριμπάουντ” και από πλάγια ισοφάρισε! Δυο λεπτά μετά έγινε η φάση που ξεσήκωσε τους Αγρινιώτες… Ο Καλογερόπουλος αρχικά έδειξε φάουλ σε ανατροπή του Στανισλάβλιεβιτς από τον Μουνιός πάνω στη γραμμή, όμως κατόπιν υπόδειξης από τον βοηθό τελικά έδωσε πέναλτι, σε μια δύσκολη ομολογουμένως φάση… Ο Μάσα το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι και σκορ ημιχρόνου. Όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή!

Παράδοση άνευ όρων
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ελευθερόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λουίς Φαρίνια αντί του αρνητικού Κοσμά Τσιλιανίδη προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Αργεντινός τον δικαίωσε, αφού άμεσα έκανε αισθητή την παρουσία του, έχοντας μία καλή ευκαιρία στο 48ο λεπτό. Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 με σκόρερ τον Στανισάβλιεβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κυριακίδη και με κοντινό πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό γκολ του.Ο Αστέρας δεν χαμήλωσε τις μηχανές και έφτασε σε τέταρτο γκολ στο 58ο λεπτό με τον Σταύρο Τσουκαλά. Ο έμπειρος μέσος έπιασε το σουτ λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το 4-1. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν το σκορ, όμως οι Αρκάδες έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας. Μάλιστα, στα τελευταία 20 λεπτά, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Ιγκόρ Σίλβα, καθώς ο Ελευθερόπουλος είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναιτωλικός δεν εμφανίστηκε απειλητικός, με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα να βρει τον Αστέρα να σημειώνει τη δεύτερη σερί νίκη του στη Super League, με ανατροπή.

Οι συνθέσεις
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (58′ Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46′ Φαρίνια), Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς (68′ Ιωαννίδης)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο (72′ Βασιλούδης), Ρόσα (66′ Ρότσα), Μουνιός, Κλέσιο, Μαρκόφσκι (61′ Κουτρομάνος)