Θα λειτουργήσει Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Αιτωλοακαρνανία;

Το Επιμελητήριο προσφέρει χώρο
Κέντρα Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών είχε εξαγγείλλει η Κυβέρνηση που θα συνδράμουν στο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων», ιδιωτών καθώς και επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας που εδρεύει στο Αγρίνιο, προκειμένου να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή προτίθεται να διαθέσει δωρεάν χώρο για τη δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πόλης του Αγρινίου.Βάσει αυτής της προσφορά από πλευράς Επιμελητηρίου ο Βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητά να μάθει αν η Κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει Κ.Ε.Υ.Δ στην Αιτωλοακαρνανία.

Στις αρμοδιότητές των ΚΕΥΔ περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οικονομικής και νομικής φύσεως για θέματα διαχείρισης οφειλών.Επίσης, ενημερώνουν τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τις οφειλές τους. Συν τοις άλλοις μεσολαβούν κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών και συνδιαλέγονται με τράπεζες προκειμένου να επέλθει συμφωνία ρύθμισης της πληρωμής των οφειλών.